Tünde Vakmacska kommentelés szolgálati közlemény

Előrebocsátjuk: tudjuk, hogy minden változás nehéz és fájó lehet, de muszáj volt meghoznunk ezt a döntést, mivel a reblog kommentrendszere sajnos nem bírja kezelni a többszázezer kommentet, amit a lelkes olvasók írtak be az évek során. Bizonyára mindenki megtapasztalta már több ízben, hogy nem jelennek meg a hozzászólások vagy iszonyat lassú az oldal betöltése – a moderálás technikai nehézségeiről pedig talán nem is tudtok… (Csóri moderátorok vért izzadva próbálják kiszűrni a problémás hozzászólásokat.) Sajnos jelenleg nincs lehetőség a kommentrendszer fejlesztésére, ezért nem tehetünk mást, a biztonságos és gyors működés reményében hamarosan áttérünk a Disqus rendszerre, amit sok nagy forgalmú oldal is használ évek óta – problémamentesen. A tervek szerint erre augusztus 6-án kerül sor, hogy fel tudjatok készülni rá.

Bár a múltkori kísérletnél az olvasók akaratának megfelelően döntöttünk (azaz nem szüntettük meg a mostani kommentrendszert, a Disqus emellett fut jelenleg is), most belátható időn belül mindenképp át fogunk térni a Disqusra - és megszüntetjük a régi kommentelési lehetőséget, még akkor is, ha az elején kényelmetlenséggel jár. A régi kommentek nem fognak eltűnni, ugyanúgy olvashatók majd, csak a régi felületen nem lehet majd újabb hozzászólást írni.

Hogy megkönnyítsük az átregisztrálást, készítettünk egy lépésről lépésre itinert, melynek segítségével kb. kettő perc alatt elkészülhet az új regisztráció. Összeállítottunk továbbá egy másik segédletet is, amely a Disqus kényelmi funkcióit mutatja be (például továbbra is elérhető az emailes értesítés, ha valaki hozzászól a bejelölt poszthoz, de egy gombnyomással előhívható az összes olyan poszt, amelyhez a.) érkezett új komment, b.) válaszoltak a kommentünkre c.) szavaznak a hozzászólásunkra d.) meghívnak egy beszélgetésbe, e.) ajánlanak egy beszélgetést f.) megemlítenek egy beszélgetésben. A Disqus lehetőséget ad az önmoderációra is, és egy kattintással jelezhetjük a moderátoroknak a problémás kommenteket. Sőt, ha van olyan kommentelő, akinek a hozzászólásait nem szeretnénk látni, ezt is beállíthatjuk, így többet nem jelennek meg az adott felhasználó kommentjei nekünk (a többieknek igen).

A hozzászólások sorrendjét is személyre lehet szabni. Ha egy kommentre a válasz gombbal reagálunk, akkor nem egymás alatt jelennek meg a hozzászólások, mint a reblog rendszerében, hanem jól látható „kommentszigetek” jönnek létre. Ez elsőre furcsa és szokatlan lehet, de hamar hozzá lehet szokni, és az adott posztnál könnyebben lehet majd követni az egy-egy téma körül kialakult beszélgetést.

Aki továbbra is szeretne hozzászólni a témákhoz, kérjük, regisztráljon a Disquson és próbálja ki a kommentfelületet. Adjatok egy esélyt, egy kis türelmet, mi pedig minden segítséget megadunk a használatához.

Az átállással reményeink szerint gyorsabb lesz az oldal, hamarabb betöltődnek a kommentek, gyorsabb lesz a moderáció és jobban nyomon követhetők a beszélgetések.

                                   ÍGY REGISZTRÁLJ A DISQUSRA EGYSZERŰEN>>> 

Fontosak vagytok nekünk, reméljük, rá tudtok szánni két percet a regisztrációra. Bárhogy is döntötök, köszönjük szépen az eddigieket! 

Ajánljuk figyelmetekbe a Bezzeganya Facebook és Instagram oldalát, ahol további rövid, vicces, érdekes, megható, stb. tartalmakat láthattok. Beszélgetésre pedig használhatjátok a zárt Bezzeganya csoportot is.

Köszönjük a megértést, reméljük, hamar megszokjátok az új kommentfelületet és élvezitek majd az új lehetőségeket.

Tünde és Vakmacska