kórházteszt szülés

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A kórház neve: Vaszari Kolos Kórház, Esztergom

A szülés időpontja: 2016. április

A kórház állapota: Folyamatosan szépítgetik. 

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A mosdók állapota katasztrófa, a szakrendelésen kezet mosni sem lehet. A szülészeten nincs mivel kezet mosni, csak csapvízzel. A csecsemőosztályon van kirakva fertőtlenítő. Takarítás kevés. A zuhanyzók koszosak...

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Alternatív szülőszoba van. Lehet használni, aki szeretné. A tusolóba nem mertem beállni.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki siet valahova. Kevesen vesznek emberszámba. Vannak kivételek, csak kevesen.

Szülésvezetés: Gátmetszést nem akartam, de azt mondta az orvos, hogy első szülőknél szoktak vágni. Így engem is vágtak. Oxitocint mindig mindenkinek adnak, nekem nem viselte jól a fiam, így le is állították. A szüléseket minden esetben siettetik.

Császármetszés: Apuka nem lehet bent, nem kaphatja meg az újszülöttet. Nincs bőrkontaktus. Az aranyóra szülés után kb. másfél órára van.

Látogatási rend: Reggeltől estig lehet menni. Látogatói szoba van, ami hat négyzetméter. Ablak, kézmosó és fertőtlenítő nincs. Büdös van bent. Általában mindig foglalt. A kórterembe tilos bemenni apukának is.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ruhát, popsikrémet és köldökcsonk-ápolót adnak, mást nem.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Hat ágyra jut egy zuhanyzó.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Nem finom. Ha éppen ehető, akkor meg kevés. 

Kommunikáció: A kommunikáció nulla. Akkor beszélnek, ha kérdezed őket. Amúgy nem. Az orvosi papírokat nem olvashattam el, kezembe se merték adni. Majd az orvos azt mondta, elmondja, mi áll benne. Hiába kértem, nem kaptam meg utólag sem.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem kaptam, teljesen természetes, hogy mindent tud az anyuka.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Elfelejtették közölni velem, hogy ha rezidensnél szülök, akkor orvos is jelen van. Duplán vizsgáltak, amiről nem tájékoztattak. Ha a rezidens nem tudott dönteni, a főorvos újra vizsgált. A főorvos fájdalmat okozott, szóltam, hogy ez így nem jó, azt mondta a szülésznőnek, hogy idegbeteg vagyok. Aztán megérkezett a párom, azt mondta, mindent úgy, ahogy a kismama érzi.

A szülőszoba ajtaja végig nyitva volt, nagyon zavart, hogy azzal szemben széttárt lábakkal fekszem. A szüléseket gyorsítják, indítják, úgy, ahogy nekik jó. Szeretik a császármetszést is. Rengeteg a császármetszés a kórházban.

A csecsemőrészlegen amikor elviszik a babákat vérvételre, nem szólnak az anyáknak, hogy mehetnek ők is. Én mentem mindig a kisfiam után, így láttam, ahogy gyakorolják a tanulók a vérvételt a többi babán, szülői engedély nélkül. FELHÁBORÍTÓ.

2017-ben a kislányomat már nem Esztergomban szültem.

  • szülészet állapota: 5
  • kórtermek állapota: 4
  • szülőszoba korszerűsége: 7
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 5
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 2
  • orvosok segítőkészsége: 4
  • szülésznők segítőkészsége: 4
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 4
  • kommunikáció, tájékoztatás: 1
  • tisztaság: 2
  • ellátás minősége: 3
  • személyes élmények: 1

kórházteszt szülésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?