Felfedezték a férfiaknak szánt fogamzásgátló tablettát! Újra. Aztán vélhetően elfelejtik. Újra.

 

A fogamzásgátló tabletták piacára hosszú évek óta be-betörni látszik egy-egy találmány, de egy működő és engedélyezett szerig a mai napig sem jutottak el a gyógyszercégek kutatói. Holott lelkesen kutatnak, keresgélnek, tesztelnek. A hír néhány havonta felröppen, majd eltűnik.

Ezúttal egy amerikai kutatócsoport rák elleni kutatása során bukkant az újabb reményt keltő formulára. Az új remény a JQ1 névre hallgat. A tesztek alapján egereken kiválóan működni tűnik. Egérszaporulattól tehát a harvardi laborban nem kell tartaniuk a tudósoknak.

Mi még nem dőlhetünk elégedetten hátra, a férjeinkre hagyva a védekezést és kihajítva tablettáinkat, spiráljainkat és az egyéb terhesség elleni szereink tárházát. A cucc sajnos – most még?  – csak egereken működik.

Reményt keltő viszont, hogy eddig nem jelentkeztek mellékhatások, azaz a gyógyszer elhagyásával visszaállt az egészséges sperma-termelődés, és a tesztegerek libidója sem tűnt el, amíg kapták a szert.

Most a legfőbb kihívás az, hogy JQ1 hatóanyaga a vérből egyenesen a herékbe jusson. Illetve hogy a további teszteken se vérezzen el a tabletta.

Egy 2000-ben készült felmérésben a megkérdezett nők 75 százaléka azt mondta, szeretné, ha a partnere lenne ezentúl az, akinek tablettát kell szednie. Csupán 2 százalék volt az, aki nem bízna ilyesmit férfiakra.

Ti mit gondoltok?

Szavazás!

Center

Forrás