... avagy gyermekek és macskák közös szabályai:

Ami a földön van, az macska- illetve gyerekjáték. Ami nincs a földön, az hamarosan odakerül.

Ha elkapnád őket egy kis dögönyözésre, akkor visítva-karmolva menekülnek, ha viszont végtelen pénzügyi Excel-táblába mélyedsz, kérés nélkül másznak az öledbe, hogy foglalkozz már velük.

Ha bent vannak, kimennének, ha kint vannak, bejönnének, a sáros lábnyomok befelé mindkét fajnál adottak, csak a méret különböző.

Stratégiai szövetség: gyermek felmász, macskát megijeszt, macska lesodorja, gyermek megijed, majd együtt dajdajoznak a levert dolgok romjain.

A macska a gyerek tányérjából, a gyerek a macska tányérjából falatozna szívesen, a magáét mindkettő unja, te pedig nem tudod, melyik láttán kapod a nagyobb infarktust.

A gyerek ágyán macska ül, a macska kuckójában gyerek kucorog. Vagy mindketten együtt, bármelyik előbb felsorolt helyen.

Az éktelen macskanyávogás csak éktelen gyerekvisítással az igazi. Mindkettőjüket csakis a Szigorúan Tilos Dolgok vonzzák mágikusan.

Nem, nem azért húzta meg a farkát, mert megkarmolta, azért karmolta meg, mert meghúzta a farkát, de a macska, hátrányára, nem tud ékesszólóan tanúskodni.

Az ő macskája, ha macskaszépségversenyt kell nyerni, vagy feltölteni a Cukiság oldalra a fotót vagy videót. A te macskád, ha lepisilte a szőnyeget, vagy ki kell takarítani az almos dobozát.

Költözéskor, amikor a teherautó kész, a lakás töküres, az egész kompánia indulásra kész, akkor se a gyerek nincs meg, se a macska – együtt kuporognak a padlásfeljárón vagy a cseresznyefán, hogy tulajdonképpen ők nem is akartak elköltözni, a te hülye ötleted volt az egész.

A bútorok azért néznek ki úgy, ahogy, mert a macska a karmát, a gyerek a kisollót élezte rajtuk, majd a hűtőből kicsórt, megcukrozott és habosra kevert nyers tojás közös elfogyasztása után együtt hányták telibe a kárpitot.

A váza leverését (ha távollétedben történik) mindig a macska vállalja lovagiasan magára, akkor is, ha már két napja nem találja senki, vagy olyan öreg, hogy a hokedliről is lepotyogna.

élskahgjskaőoeraighnbshjrjhrthtzhejjinjtijriuz – az adóügyi beadványodból ennyi marad, ha a gyerek és a macska közös erővel kipróbálja a billentyűzetet, de törölni csak a gyerek tud igazán. A monitoron lévő macskaszőr már csak hab a tortán.

Sose kérdezd a gyereket, az illegálisan hozzátok fialt macska gyermekei hol vannak. Természetesen tudja persze – mivel ő helyezte biztonságba anyát fiastul, de arra mérget vehetsz, hogy középkori kínzások hatására se árulná el neked. Még csak az kéne, hogy távollétében „elajándékozd” az egész famíliát.

Vakmacska