Anyahajó szoptatás etetés

Naponta olvasom a blogot, remélem, hogy valaki tud segíteni nekem. A kisebbik lányom most töltötte be a 4 hónapot, a súlya szépen nőtt 3 hónapig, az utolsó egy hónapban 2 centit nőtt és 400 grammot hízott, ami nem is baj, mert így is 7,6 kiló most. Bár az indulási alap sem volt kicsi, 58 centivel és 4250 grammal született.

Pár napja viszont elkezdett nem enni. Ez azt jelenti, hogy napi 3-4 alkalommal hajlandó szopizni, és még egyszer felébresztem, mielőtt lefekszem. Csak az összehasonlítás végett, 4 hónapig gyakorlatilag 2 óránként evett napközben, éjszaka pedig aludt 8-10 órákat egyben. Nem is a súllyal vannak gondjaim, és nem azzal, hogy 4 vagy 5 alkalommal eszik egy nap. A probléma azzal van, hogy amióta ilyen keveset eszik, szinte alig van pisi és kaki a pelenkában, az is előfordul, hogy 2-3 napig nincs kaki. Emiatt nem tudom, mit kellene tennem. Alapvetően vidám, mosolygós, jó kedélyű baba, de a pelenkatartalom, vagyis a hiánya eléggé megijeszt.

A védőnő szerint el kéne kezdenem a hozzátáplálást, de ezt csak félmegoldásnak érzem, mert a probléma nem oldódik meg, csak kikerültük.

A nővérével ugyanez volt a helyzet, csak kicsit később jött a nemevés. Vele 6 hónapos koráig tudtam húzni, hogy szoptassam, utána már úgy döntött, könnyebben jön a cumisüvegből (ezt én rontottam el, mikor csökkent az igény, csökkent a termelés is, ami miatt egy idő után pótolni kezdtem). Ő az utolsó hónapban már csak akkor volt hajlandó szopizni, ha fáradt volt (este, éjszaka, hajnal). Ez úgy nézett ki, hogy napközben bármit megevett, ami pürés volt, de ha szoptatni szerettem volna, képes volt egész nap nem enni, folyamatosan fordította el a fejét, hogy neki nem kell.

Most úgy tűnik, megint ebben a cipőben járunk, csak a kicsivel még nem kezdtük el a hozzátáplálást. Így nincs is alternatíva, de így is van, hogy délután 2-től nem eszik, csak ha felébresztem 10 körül, akkor. Éjszaka egyébként továbbra is jól alszik. Tudnék szoptatni, minden kimaradt alkalommal fejek, hogy ne járjak úgy, mint korábban. De jobban aggaszt, hogy úgy látom a mostani 4-5 szoptatással kevés a folyadék a lányomnak, gondolom, ebből adódik az is, hogy kaki sincs.

Járt valaki hasonló helyzetben?

Köszi előre is a hozzászólásokat!

Anyahajó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?