PR betegség gyógyszer

Itt van a tél, és sajnos ez nem (csak) arról szól, hogy nagy pelyhekben hull a hó, tükörsimára fagy a tó, és a bágyadt napsugár fényében melegednek a cinkék a tuja tetején. Ahogy bejött a hideg, nyirkos idő, sok gyerek bekap valamilyen vírust, és az iskolában tanulás helyett aléltan fekszik a nappaliban a kanapén. Lázas, köhög, fáj a torka, és már legalább fél csomag százas zsepit elhasznált. A szülők ilyenkor mindent megtesznek, hogy a kicsik fájdalmát és lázát csökkentsék. Jó megoldás erre a Nurofen termékcsalád, mely három hónapos kortól bármilyen korú gyermeknél alkalmazható.

A betegség jelei

Általában torokfájással kezdődik, amely 1-2 napig tart. Ezután, vagy ezzel párhuzamosan kezdődik az orrfolyás, orrdugulás, és a száraz köhögés, amely rendszerint a negyedik-ötödik napon lép fel, és gyerekeknél akár 2-3 hétig is eltarthat. Kísérő tünet lehet még az általános levertség, gyengeség, tüsszögés, égő érzés a torokban, az orrban, és a fülfájás is.

Hogy történt a fertőzés?

A kórokozók leginkább cseppfertőzéssel – vagyis tüsszentés vagy köhögés útján – terjednek a levegőbe kerülve. De kézfogással, esetleg a beteg gyerek által érintett tárgyak (játékok, evőeszközök, kilincsek) közös használatával is tovább adhatók, főleg ha nincs rendszeres kézmosás beiktatva a napi rutinba.

 Lázcsillapítással kapcsolatos teendők

  • gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről, figyelj a kiszáradás jeleire (száraz száj, lepedékesnyelv, kevesebb vizelet, beesett kutacs, aláárkolt szemek, könnyek hiánya)
  • ne adj a gyereknek nehezen emészthető ételeket, helyettük például az alábbiak javasoltak: levesek, pürék, turmixolt ételek vagy párolt zöldségek
  • ne öltöztesd alul/túl, ruházata könnyen szellőző legyen, és ne izzadjon be
  • indokolatlanul, orvosi utasítás nélkül ne adj neki antibiotikumot – vírusok okozta megbetegedések ellen nem hatásosak és rontják a bélflóra működését
  • ne vidd közösségbe

Mivel?

Ha lázas és fájdalmai vannak, hatásos a vény nélkül kapható Nurofen termékcsalád (belsőleges szuszpenzió, végbélkúp, szájban diszpergálódó tabletta), mely készítmények a különböző életkorú és testsúlyú gyerekek számára is megoldást kínálnak.

Kétféle hatáserősség

A Nurofen epres és narancsos ízű láz- és fájdalomcsillapító szuszpenziója kétféle hatáserősségben kapható, 3 hónapos kortól, 5 kg testtömeg felett a 20mg/ml-es szuszpenzió és 6 éves kor felett, 20 kg testtömeg felett a 40mg/ml-es szuszpenzió ajánlott. Már 15 perc elteltével hat, és akár 8 órán keresztül csillapítja a lázat. A Nurofen 20 mg/ml szuszpenziók hatékonyan csillapítják az enyhe- és közepesen erős fájdalmat olyan esetekben, mint a meghűlés és influenza-szerű tünetek, torokfájás, fogzási fájdalom, fül-, fejfájás, zúzódások, rándulások. A Nurofen 40 mg/ml szuszpenziók ugyancsak hatásosan csillapítják a fejfájást, torokfájást, fülfájást, valamint gyorsan és hatékonyan csökkentik a lázat. Étellel vagy magában is beadható, így nem jelent felesleges stresszt amúgy is nyűgös, beteg gyerekünknek.

Adagolás

A Nurofen gyermekeknek termékcsaládot úgy tervezték, hogy az életkornak megfelelő szükséges mennyiség a szülők számára könnyen adagolható legyen, ezt elősegíti a dobozban található adagolóeszköz.

Fontos!

Elengedhetetlen, hogy mindig gyermeked korának megfelelő terméket válassz, figyelmesen olvasd el a gyógyszerhez mellékelt tájékoztatót, és tartsd be az adagolásra vonatkozó útmutatást. Ne adj a gyereknek 6 órán belül más ibuprofén tartalmú készítményt, és ha a láza 3 napon belül nem enyhül, vagy állapota rosszabbodik, azonnal vidd orvoshoz!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

További információért látogass el az új Nurofen gyermekeknek szóló weboldalra!

Nurofen gyermekeknek termékcsalád. Ibuprofén tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény.

PR

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?