Nyílt rendezvényen szeretné az informatikai pályával kapcsolatos szülői tájékozottságot emelni jövő héten a Google Groundon a Skool/Kódgarázs csapata, ahová általánosba-középiskolába járó gyerekek szüleit szeretnék meginvitálni, vagy azért vagy mert a gyereket érdekli az informatika, de nem tud eleget a pályára való bekerülés hogyanjáról, vagy mert épp a szülő szeretné felkelteni a sarjak érdeklődését az informatika iránt,  miközben ő maga is többet szeretne tudni, milyen az ICT cégek világa belülről, és azt is érzi, az iskolai informatika-oktatás nem mindig és messze nem mindenhol áll a helyzet magaslatán.

 Ha valamiben sokan egyetértenek, az az, hogy az informatikát lassan nem lehet elég korán kezdeni, másrészt hogy meglehetősen sokoldalú (és nem utolsósorban jól fizető) karrier vár azokra, akik az informatika világát választják, itthon és külföldön is. Tudni azonban lehet, nem tudunk eleget, főleg ha a szülő valami egészen más szakterületen dolgozik, és az informatikával leginkább felhasználói üzemmódban találkozik csak.

A rendezvényen is szeretnének némileg leszámolni a tévhitekkel is, például azzal, hogy a lányoknak kevésbé való ez a pálya (erről egyébként angolul tudóknak ezt a zseniális és humoros prezentációt ajánlanám). Az  idézett prezentáció is bemutatja:  egyrészt nem kell minden informatikával foglalkozónak zseniális matematikusnak lennie, másrészt viszont a valódi kutatások alapján a lányok ez utóbbi tudományban semmivel sem rendelkeznek rosszabb képességekkel, mint a fiúk.

Az eseményen a következő témák kerülnek szóba:

- Milyen egyetemen tanuljon tovább a gyerek, ha érdekli az informatika?

- Milyen sulin kívüli lehetőségek vannak jelenleg itthon, amiben részt tud venni?

- Milyen elhelyezkedési esélyei vannak itthon illetve külföldön a fiataloknak egy IT-s egyetemi diplomával?

- Nőként mit érhet el ezen a területen a lányod, egyáltalán neki való?

A szervezők azt ígérik, a bemutatókban áttekintik az informatikai felsőoktatást, lesznek átfogó tájékoztatók vezető tech cégek munkatársaitól, illetve hús-vér fejlesztők osztják meg személyes sztorijaikat.

És nem utolsó sorban, bemutatkozik a kiskorúakat kódolásra tanító Skool és a KódGarázs is a gyerekek által készített projekteken keresztül (a Skool kifejezetten lányokat vár workshopjaira, a Kódgarázs fiúkat és lányokat is)

Időpont: 2015. június 17. szerda, 18.00-20.00 között

A helyszín:

Google Ground

1082 Budapest, Nagytemplom utca 30.

A program ingyenes, regisztrálni itt lehet.