ajánló program gyereknap

A gyereknapot idén - végre járványtani korlátozások nélkül megint - elég sokfelé és sokféleképp ünneplik. Mivel Pünkösd is erre a hétvégére esik, a programok egy része ugyanazon helyszíneken felnőtteknek is szól, de a legtöbb program most is főleg a kiskorúakat várja. Némi ízelítő a programokból, hogy legyen idő felkészülni:

Május 26-27.

  • Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, Budapest >>  :a szokásos kőbányai helyszínen (Maglódi út, Merkapt) lehet sportokat és hangszereket is kipróbálni. A kitelepülő sportágakat szakképzett edzők, a megjelenő hangszereket zenei oktatók segítségével lehet megismerni és kipróbálni. A színpadokon  sportági bemutatókra, nyílt edzésekre, illetve zenei koncertekre is lehet menni. A több mint 100 sportág között biztosan megtalálhatóak lesznek majd hazánk legnépszerűbb és legsikeresebb sportágai, mint a labdarúgás, az úszás, a vízilabda, a vívás, a kézilabda és a kajak-kenu is.

Május 26-28.

Május 27.

Május 27-28.

Május 27-29.

  • Gyereknap, Dunaújváros >>
  • Pünkösdi Fesztivál, Szekszárd >>
  • Vöröstói Játékfesztivál:  A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. Három napig árnyas, kedves kertek alatt halkan puffan a petanque, repül a babzsák, surran a csúzli. Falusi triatlonon ódon bringák csilingelnek, talicskák csikorognak, szalmaszálak zizegnek, játékasztaloknál kockák peregnek, bábuk léptei kopognak, matchboxok és emberek versenyeznek. Szerepelnek majd nagyszerű színészek is, érkezik a Loveshake, Rezes Judit és Szabó Győző kapcsolatának igaz története, meg lehet nézni Balsai Móni és Szinetár Dóra közös produkcióját, egy verses előadást is. Akiket pedig elméleti szinten is érdekel a játék, elmerülhetnek Jolsvai András időutazásában vagy épp a Hintalovon Alapítvánnyal közösen gondolkodhatnak azon, hogyan tudnának jobb játékpartnerek lenni a gyerekek számára.
  • ajánló program gyereknap

Május 28.

A budapesti Hajógyári Szigeten pedig a Gyereksziget akkor indul, amikor a suli bezár:

Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg élménnyel várja a családokat, június 16-18 között, reggel 10-től este 18 óráig. A részletes programért irány a www.gyereksziget.hu , az élményekért pedig az Óbudai Hajógyári-sziget.

Pénteken Halász Judittal indul a mulatság, a hétvége folyamán pedig – a megannyi program mellett - az Apacuka és Gryllus Vilmos is a húrok közé csap a Nagyszínpadon.

Az egész szigeten érdemes körbenézni, mindenféle mesés-szórakoztató helyszínt és programot keresve. Kukutyinban - zabhegyezés helyett - régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg: itt él és sürög-forog a takács, a csizmadia, a mézesbábos, a kalapos és még megannyi mester, akinek a cégérét elvitte egy hatalmas szélvihar és csakis a gyerekek segítségével tűzhetik ki azokat ismét ajtajuk fölé. Aki a falusi élet mellet a vidék állataival is megismerkedne, azt várja az Állatsimogató, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.

A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt. A Nemzetközi Duna Napon pedig híres nagy folyónk élővilágát ismerhetjük meg.

Aki aktívabb programra vágyik, annak a Karamella Cirkuszvilágában a helye, ahol akár artista diplomát is szerezhetnek a résztvevők vagy érdemes megkeresni a Generali Gyerek Sziget visszatérő nagy kedvencét, a Négy Évszak Óriás Ugrálóvárat.

A szervezők a legkisebbek számára is készülnek helyszínnel, a Babajátszóházban a pelenkázótól a fejlesztőprogramokon át tanácsadással is várják a 0-tól 2 éves korosztályt.