A Pagony ünnepi rendezvénysorozata a héten is folytatódik. Október 13-án, csütörtökön ötkor különleges kiállítás nyílik a Pagonyban, ahol a kiadó 20 illusztrátorának képei tekinthetők meg egy helyen. Kiállítók: Agócs Írisz, Baranyai András, Bartos Erika, Gévai Csilla, Gyöngyösi Adrienn, Horváth Mónika, Kálmán Anna, Kőszeghy Csilla, Kun Fruzsina, Marék Veronika, Molnár Jacqeline, Paulovkin Boglárka, Pásztohy Panka, Pikler Éva, Rubik Anna, Szegedi Kati, Szulyovszky Sarolta, Takács Mari, Levente Tani, Török Szilvi. A kiállítást Finy Petra nyitja meg.

Október 15-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban 1053 Budapest Károlyi Mihály u. 16 találkozhattok a kiadó munkatársaival, a szerzőkkel, illusztrátorokkal és a könyvekkel.

A program a színpadon:

10.00: Bartos Erika vetít és mesél a legkisebbeknek

11.00: "Két kis dinó a Zsírkrétakorban" - Berg Judit és Kőszeghy Csilla új könyvének játékos-rajzos bemutatója

12.00: A Sajtkukacz zenekar koncertje

15.00: "Kedvenc Pagony könyvem" rajzverseny eredményhirdetése

15.30: "Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai" - Scherer Péter színművész mesél

16.00: Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertje

17:00: Szülinapi köszöntés, torta és koccintás - vendégeink a Pagony szerzői és illusztrátorai

17.30: A Virág utcai focibajnokság - Bemutatkozik Koppány

18.00: Nagy Pagony Vetélkedő - sok-sok nyereménnyel

Külön programok:

Mesesarok - csak helyezkedj el a kényelmes babzsákokon, és hallgasd, hogyan mesél Both Gabi:

10.30: Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem és Máté Angi két meséjét

11:00: Tasnádi István mesél a Rozi az égen-ből egy mesét

12:00: mesék Mosonyi Alíztól és versek a Friss tintából

15:00: Szakács Eszter készülő könyvéből ismerd meg Habakuk királyfit

16:00: Bumburi kalandjai és A majom mamája a legkisebbeknek

17:30: Finy Petra mesél Lámpalányos altatós-esti meséket

Folyamatosan kézműveskedhetsz a Pagony illusztrátoraival:

10.30-13.00: Készíts várost, és népesítsd be Pagonyos szereplőkkel! - Papírkivágós, ragasztgatós, színezős foglalkozás, ahol Paulovkin Boglárka katicát, rókát egeret, és piros vonatot, Kőszeghy Csilla Bumburit és persze egy szállítóautót rajzol, Gévai Csilla pedig biciklit, Győri Blankával pedig házakat készíthettek.

15.00-18.00: folytatódik a városépítés, Agócs Írisz pacalényeket, pacamedvéket készít, amiket szintén ki lehet vágni, és betelepítenia városba, Török Szilvi talpas állatokkal népesíti be az állatkertet, Gyöngyösi Adrienn Pipogyát és sárga villamost készít, Takács Marival közösen rajzolhattok.

A rendezvényen egész napos kedvezményes könyvvásár és dedikálás is lesz.

Vasárnapra (október 16) is találtunk érdekes programot, a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI. kerület, Etele út 55.) a Maskara Társulat előadásában látható Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika című mesejátéka délelőtt 10 órától.

Az előadás szereplői meseírásra szövetkeznek, amelyben szegény Dzsoni, a világ legszabadabb embere a Százarcú Boszorkával viaskodik, amelyben szegény Dzsoni lába is meg szíve is nagyot nyilallik, amelyben egy gonosz varázslat történik, és sajnos egy icipicit szegény Dzsoni szeretete is megrendül, amelyben Ipiapacsról, a hírhedt rablóról kiderül, hogy szerencsére nagyszerű gömbérzéke van, amelyben Rézbányai Győző többször is      megsértődik, de aztán túljárnak az eszén, amelyben a nagyon testvérekkel találkozunk, és Árnika jól leteremti őket s amelyben végül minden jóra fordul, és a Százarcú Boszorka százegyedik arcát is megismerhetjük.

Belépődíj: 500 Ft/fő, családi 1500 Ft/4fő. 

Tünde