Akár nyaralás előtt, után vagy közben vagytok, heti ajánlónkban most is minden bizonnyal találtok érdekességeket csakúgy a verőfényes, mint az esős napokra.

Ezen a héten is folytatódik a Ferenc téren az ingyenes gyermekszínházi sorozat. A gyerekekhez ezen a héten csütörtökön egy igazán híres mesefigura érkezik vendégségbe, akiről elég annyit mondanunk, hogy nagytestű, zöld és a pillangók nagy barátja.

Valószínűleg kevesen vannak közületek, akik szeretik a rumlit – főleg kisgyermekes szülőként. De talán ezen a hétvégén ti is kedvet kaptok hozzá, ha nem otthon kell elviselnetek. Péntek este ugyanis Rumli Fesztivál lesz a Holnemvolt Parkban, ahol a forgatagot nem az eldobált játékok, hanem gólyalábasok, kígyóbűvölők, kardnyelők és társaik biztosítják.

Igazi nyári programot kínál ezen a vasárnapon is a Duna-Ipoly Nemzeti Park, méghozzá a szentendrei Duna-ágon. Az egészen októberig tartó sorozatban havonta többször nyílik alkalmatok egy jó kis kenutúrára, melynek során a folyópart élővilágával is megismrkedhettek a Kisoroszitól a tahi hídfőig tartó szervezett túrán.

Nagyvázsonyban ezen a hétvégén kerül sor a minden évben megrendezésre kerülő Kinizsi Napokra, ahol több mint negyven programon vehettek részt a három nap alatt. A várjátékok, fegyverbemutatók, íjászat és vásári forgatag mellett idén vendégségbe érkezik ide többek között Gryllus Vilmos és Süsü is.

És ha már úgyis a Balatonnál járunk, ajánljuk figyelmetekbe a Balatoni Minimax Hajókat is. A siófoki Bahart Kikötőből szombatonként 17:45-kor indulnak a járatok, Badacsonyból pedig vasárnap délután fél 3-kor. A színes programokkal, koncertekkel, rengeteg játékkal és nyereményekkel kényeztető kétórás hajókázás egy üde színfolt a balatoni programok között, mely valódi családi kikapcsolódást kínál. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, fellépő zenekarai a vidám hangulatról, képzett animátorai pedig a gyerekek és a szülők kellemes és hasznos időtöltéséről! Érdemes mindenkinek kipróbálni! Ezen a hétvégén Siófokon a Tücsök zenekar, Badacsonyban pedig a Kispárna zenekar szórakoztatja az aprónépet.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos taratalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?