Aki a hétvégét a Balaton keleti medencéjénél tölti, és a nem túl nyárias idő miatt a strandolás helyett más programot keres, annak egy balatonaligai rendezvényre hívjuk fel a figyelmét.

A Dog Chow Disc Cup, azaz a kutyafrizbiverseny következő állomását ugyanis itt rendezik, a versenyen kívül pedig gyerekprogramokkal is várják a látogatókat.

A július 30-án tartandó versenyt egy Ashley nevű whippet fajtájú kutya emlékére rendezik, aki a 70-es években hatalmas ugrásaival és gyorsaságával az első frizbis ebként hódította meg az amerikai közönséget.

A balatoni versenyen is látványos és akrobatikus mutatványokra számíthatunk a hazai és nemzetközi versenyzőktől, hiszen az Ashley Whippet Emlékverseny résztvevői a világbajnokságra való kijutásért küzdenek meg. A július 30-i eseményen ismét két versenyszámban mérik össze tudásukat a négy- és kétlábú sportolók. A szabadstílus számban egyszerre kilenc frizbivel mutat be kutya és gazdája zenére koreografált show-t, míg a távolsági versenyen a dobás hossza és a frizbi levegőben történő elkapása ér pontot.

Az egész napos program önfeledt kikapcsolódást és szórakozást ígér nemcsak a kutyák és a kutyás sportok szerelmeseinek, de a kicsiktől a nagyokig az egész családnak. A helyszínen a verseny mellett a legkisebbeket kézműves foglalkozások és arcfestés is várja.

Helyszín: Club Aliga, Balatonaliga, Aligai út 1. http://www.clubaliga.hu/
Időpont: 2011. július 30. (szombat)

Tünde