A most 10 éves Szimpla úgy döntött, külön napot szentel a gyerekeseknek. Szombaton délelőtt 10 órától várják a kicsiket és szüleiket egy biciklis gyereknapra. Ügyességi versenyek kettő-, három- és négy keréken és kerekek nélkül, kamarabűvész és aszfaltrajz-verseny várja a kicsiket, biciklis bolhapiac és a Magyar Kerékpáros Klub által szervezett Bebiciklizés a szüleiket.

'easy rider' photo (c) 2007, fosco lucarelli - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Ha az égiek is úgy akarják, a programok zöme az erre a napra az autósforgalom elől lezárt Kazinczy utcában zajlik majd, ha továbbra is esik, akkor pedig a Kazinczy u. 14. alatt található Szimplában. A nyeremények mellett a 10 éves gyerekeknek (és testvéreiknek) külön ajándékkal is kedveskednek.

A rendezvény és a helyszínválasztás apropóját az adta, hogy a Szimpla, számos más környékbeli hellyel karöltve petíciót indított annak érdekében, hogy a frissen felújított Kazinczy utcát az önkormányzat nyilvánítsa sétálóutcává. A kérvényt eddig közel ezren írták alá, sokan közülük az utcában lakó, kisgyerekes családok tagjai. Az esemény nem titkolt célja, hogy egy napra a résztvevők kipróbálják és megmutassák, milyen lenne az utca autók nélkül.

A gyereknapra ajánlott biciklivel, kismotorral vagy rollerrel érkezni, de a két lábon jövőknek is lesz lehetősége kipróbálni hétköznapi vagy furcsább, guruló és gördülő szerkezeteket.

Szimpla10 KerékBár Biciklis gyereknap
Szimpla Kert
Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 14.
Bővebb információ: http://szimpla.hu/, http://szimpla-blog.blogspot.com/