Borbolya napló terhesség kismama

20. hét

Ismét betegséggel indítottuk a hetet. Most a nagyobbik lett beteg, végigszenvedtük a hétvégét a fájós fülével, mire hétfőn eljutottunk a gyerekorvoshoz, aki a fülgyulladása mellett egy masszív hörgőgyulladást is talált, így egy rakat gyógyszer kíséretében mehettünk haza. A kicsi is ugyanúgy köhögött, de mivel neki tiszta volt a tüdeje, nem kapott semmit (meg amúgy is három hete volt antibiotikum kúrán szintén fülgyulladással). Viszont nem javult az állapota, ezért pár napra rá ismét elvittem a dokihoz, és kapott egy másik antibiotikumot, mert visszamaradhatott valami az előző betegségből. 

Közben nekem is elkezdett sajogni a fülem. A háziorvos nem mert gyógyszert adni, mert három hete kaptam antibiotikumot, inkább elirányított a fül-orr-gégészetre, hogy ott majd csak tudnak kezdeni velem valamit. Felhívtam őket, másnap tudtak fogadni, de csak mert kismama vagyok. 

Rohantam, nehogy elkéssek, és a kicsit is vittem magammal, mert pont úgy volt mindkettőnk időpontja, hogy nem értem volna oda a fül-orr-gégészhez, ha hazaviszem lerakni őt. Kicsit féltem, mit fognak szólni, de nagyon kedvesek voltak, a gyerek meg hála Istennek kisangyal volt, ült a széken és csemegézett csendben, amíg engem vizsgáltak. 

Egy idősebb doktornőhöz kerültem, aki nem értette, miért nem gyógyszertárba megyek, ha fáj valamim, ott is tudnak kismamáknak is adható gyógyszert adni.

De azért alaposan megvizsgált, és milyen jó, hogy elmentem hozzá, mert kiderült, hogy nem gyógyultam ki az arcüreg-gyulladásból, mindkét orrüregből csordogált a váladék. Ez zárhatott el időnként valamit a fülkürtnél, ami miatt fájt néha a fülem. Viszont nem volt vészes, így nem írt fel gyógyszert, csak orrsprayt javasolt meg fájdalomcsillapító fülcseppet, ha szükség lenne rá. 

Jó is, hogy voltam nála, mert a hétvégére a testvéremékhez repültem, és féltem, hogy ott fog leteríteni valami betegség ismét. Annyira jó hétvégét töltöttünk együtt, kellett nagyon! Most egy jó ideig valószínűleg nem nagyon lesz lehetőségem gyerekek nélkül utazni, így ki is használtam a lehetőséget. Jó sokat sétáltunk, voltunk az erdőben is, csupa hó volt minden, jó kis karácsonyi hangulatba kerültem így november végén. 

Borbolya