Rengeteg cikket, posztot, blogot olvasok arról, hogy hogyan szoktassuk be az oviba, bölcsibe a gyereket, de az anyát? Anyát hogy szoktassuk vissza a munkába, a mindennapi életbe? Gondoltam, elkezdem leírni, hogy az anno csinos, magára adó középvezetőből a hangyabokányival 30 előtt anyává vált nő, akinél négy év alatt elkoptak az új ruhák, ezeket felváltotta pár alapdarab és a jelképesen rommá fingott macinaci, mit él meg valójában ilyenkor, mikor bizony vissza kell menni.

Nem kezdem azt ecsetelni, milyen az itthon töltött idő, olvastok erről eleget, talán már a fületeken is kifolyik. Sokat aggódtam azon, hogy mivel a két csemete egy hét múlva kezdi meg a bölcsit és az ovit, hova is megyek vissza. A munkahelyem, szuper, pörgős, szervezős, de nem egy anyának való, hisz nekem délután ötre legkésőbb ott kell értük lennem, nem este nyolckor hazaesnem. Szóval, mivel vidéken élünk, helyben kellett keresni. Meglett. Kezdek is nemsokára. Az elmúlt hetek görcse abból állt, hogy ki hogyan fogja elhozni a gyerekeket, mi kell az oviba, bölcsibe és reménykedni, hogy mindez majd simán fog menni. Aztán jöttem én. Fejemhez kapva, hogy nincs egy olyan ruhám se, amit az újdonsült munkahelyemen viselhetnék. Hát elmentünk vásárolni, és mivel már leszűkültem annyira a divat iránt a kényelmesre, nehéz volt és igazából nem is sikerült nagyon visszarázódnom, hogy olyan könnyen és egyszerűen megtaláljam azt, amiben igazán csinos vagyok.

Gondoltam, ha nagy nehezen még a fodrászhoz is eljutottam, amíg a porontyok alszanak, gyorsan felmegyek a legnagyobb videómegosztó portálra és körbenézek, milyen gyors, egyszerű, de mutatós sminkeket készítenek a bloggerek, és itt jött a csüccs. Anyasmink nincs. Az, amit három perc alatt két kakaó vagy a fogmosás és az izzadásgátló felkenése közben megcsinálsz. Van minden féle legalább öt-tíz terméket – alapozót, korrektort, meg mittudomén, mit – használó videó, ami egyik sem anyakompatibilis, sőt. Nagyon szépek lettek a lányok, szó se róla, szinte rájuk se lehet ismerni. Az állam is leesett egyszer-egyszer, és elgondolkodtam, ha nekem ennyi időm lenne, erre – ami nincs –, akkor olyan szexi anyuka lennék, hogy csak na. De hát mamzernak nincs ennyi ideje. Egyelőre így úgy néz ki, marad a majd kinézek valahogy fejszerkezet, és rábízom az alapozást az átaludt órák számára.

folyt. köv.

Bébinyúl

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?