Imádjuk a gyerekeinket, és élvezzük a velük töltött perceket. De van olyan, amikor nekünk is szükségünk van néhány perc szünetre (főleg, ha többhetes szobafogságban vagyunk a beteg gyerekekkel összezárva). Ilyenkor gyerekek nélkül elmenni bevásárolni felér egy egyhetes Karib-tengeri úttal. Lássuk, mikor tudunk néhány pillanatra szusszanni egyet két kérés/nyávogás/hiszti/követelőzés között.

1. Tankolás közben

Van másfél perced az agyad kiürítésére és felfrissítésére, amíg a benzin folyik az autóba. A gyerekek bent vannak, te pedig kint.

2. Ha hamarabb kelsz fel, mint a gyerekek

Mielőtt felébrednek a gyerekeid, és hangoskodva reggelit követelnek, értékes perceket tölthetsz az ágyban, csak magadra figyelve.

3. Amikor a gyerek rossz fát tett a tűzre

A bűnbánó gyerek a fejmosás után néhány percig jól viselkedik. Használd ki a nyugalmat, mielőtt újabb csínyt eszel ki.

4. Délutáni alváskor

Ha szerencséd van, a gyereked alszik délután, ez az idő pedig maga a kánaán! Akár olvashatsz egy kicsit a kedvenc könyvedből, és egy tejeskávéra is van időd nyugiban. (Ha nem kell felszámolni a konyhában lévő áldatlan állapotokat.)

5. Ha új játékot kap a gyerek

Amikor új játék kerül a házhoz, legalább hat perced van a kibontás után, amíg a gyereket biztosan leköti. Ha érdekes számára, még ennél is több időd van magadra.

6. Amikor vécére mész

Néhány percet akkor is magadban lehetsz, amikor a vécén ücsörögsz. Persze csak ha nálatok is az a szabály, hogy a vécé szent hely, nem zavarjuk a másikat, ha bent van. (Más kérdés, hogy ezalatt milyen károkat okoznak a felügyelet nélkül hagyott gyerekek odakint.)

7. Amikor a gyerek megy vécére

Ha a gyerek vécén van, akár egy perced is lehet arra, hogy relaxálj, mielőtt popsit kéne törölnöd.

8. Altatás után

Olvasol két rész Bogyó és Babócát, Vendel, a szarvasbogár is nyugovóra tért már. Eljött a te időd! Hacsak nem alszol be te magad is.

Ti mikor tudtok szusszanni egy kicsit a mindennapokban?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?