November 14-től január végéig látható az első tudományos és interaktív építőkocka kiállítás Budapesten, a VAM Design Centerben. Az interaktív kiállítótérben 30, táblagépekkel irányítható modell látható, a játszóházban található több tízezer építőkockában kicsik és nagyok építhetnek szabadon, a moziban építőkockás meséket vetítenek, a Tanulószobában pedig 30 perces, vezetett foglalkozásokon építhetnek működő gépezeteket a résztvevők.

A kiállítás célja:

  • az izgalmas és szórakoztató időtöltés, miközben a gyermeki kíváncsiságon és érdeklődésen keresztül tanulási folyamat is végbe megy,
  • a „meg tudom csinálni” érzés biztosítása,
  • a tudományos tételek és elvek magyarázása, melyek a mindennapjainkban is jelen vannak,
  • a tudomány és gyermek belső világa közötti közös nyelv megtalálása,
  • a klasszikus mechanika alaptételeinek elsajátítása,
  • a további tanulmányokra való ösztönzés a mechanikai design és mérnökség területén.

A kiállítás részei:

Az interaktív kiállítótérben a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 megépített modell várja az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. Ezek a modellek táblagépekkel irányíthatóak.

A játszóházban építőkockák tízezrei várjak a látogatókat korosztálytól függetlenül, hogy mindenki elkészíthesse saját modelljét.

A Megamax moziban a legújabb és legsikeresebb építőkockás mesék várják a gyerekeket

A Tanulószobában 30 perces vezetett foglalkozásokon különböző szerkezeteket és gépezeteket lehet építeni oktatók segítségével, miközben a gyerekek megismerkedhetnek a fizikai alapvetésekkel. Az elkészíthető szerkezetek között van a futószalag, a körhinta vagy éppen versenyautó, melyek egy építőkocka készletből az iPadek által instruálva épülnek és mozdulnak meg.

Jegyárak:

Hétköznapi gyermek*: 2100 Ft
Hétköznapi felnőtt: 2400 Ft
Hétköznapi családi**: 6900 Ft
Hétvégi gyermek*: 2400 Ft
Hétvégi felnőtt: 2900 Ft
Hétvégi családi**: 8200 Ft
Csoportos jegy (10 főtől): 1600 Ft

* 2-14 éves korú gyermekeknek vásárolható
** 2 felnőtt és 2 gyermek számára vásárolható

Ha szeretnéd megnyerni az öt darab családi jegy egyikét, a bezzeganya@bezzeganya.hu emailcímre november 19 éjfélig küldj el olyan, saját készítésű fotót, melyen LEGO-ból készült alkotás látható. Sorsolás: november 20-án.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?