Kedves olvasók! Talán még emlékeztek a Nagy Felmérő Kérdőívre. A vártnál is eredményesebb lett – ezúton köszönjük, hogy ennyien (több mint ezren) kitöltöttétek, azt pedig még inkább, hogy komolyan vettetek minket, nem írta senki, hogy 30 gyereke van, 125 éves, a Holdon lakik, és a bodobácsok nemi életének ezoterikus vonatkozásairól akar többet olvasni a BA-n.

Szeretnénk néhány érdekes adatot megosztani veletek a tanulságos eredményekből. Az olvasók nemi arányát sejtettük, de azért mégis mellbevágó volt olvasni, hogy kb. a Matula lányosztályával van dolgunk a törzsolvasók körében (leginkább ők töltötték ki a kérdőívet, akik naponta akár többször is benéznek ide), mivel az ezernél is több kitöltő közül csak 36 bátor férfiú akadt. Viszont nekik külön köszönjük, hogy nemcsak olvasnak bennünket, de még ki is töltötték a kérdőívet.

A kitöltők 55%-a naponta akár többször is megnézi az oldalt, és már indulásunk óta velünk van (aminek igazán örülünk), és további 36% nézi legalább két-háromszor egy héten. Kommentelni már kevesebben kommentelnek – 70 százalék körüli a „read only” olvasók aránya a kitöltők közt – és kb. 4-5% küldött már egynél több cikket.

Ahogy a Babagyár csapatának is köszönjük az aktív részvételt. Bár a BA fő profilja a gyerekezés, olvasóink 24 százalékának még nincsen, ezek között gondolom, jócskán akad babagyári munkásnő, nekik kívánjuk, léphessenek hamarosan át akaratuk szerint a többséget adó egy- és kétgyerekesek táborába, ők adták a kitöltők  34 és 31 százalékát. Van azért háromgyerekesünk is egy sárga tállal (8% ), de 4 és 5 gyerek is akadt, volt valaki, aki nemes egyszerűséggel azt írta a „Gyerekek száma” kérdésre: „sok”.  Aki viszont azt írta, „22” az nyilván csak géppuskakezű volt, és valójában kettőt szándékozott beírni – kicsit gyorsan.

Döbbenetesen sokan írták, hogy felsőfokú végzettséggel rendelkeznek (több mint 60%), nem ritka a PhD és az egyéb posztgraduális fokozat sem, azon pedig törjük a fejünket, mit takarhat az „egyéb”. A legtöbben Budapesten vagy vidéki városban élnek, de sokan követnek külföldről is, Európából és azon kívüli egzotikus helyekről is. Vermont, Auckland, Dublin, Karlsruhe, francia nagyváros, spanyol kisváros vagy Kréta szigete is szerepelt a felsorolt lakóhelyek közt.

A személyesség és hitelesség a legtöbbek (46%) szerint a BA fő értéke, ezt követi a változatosság (36%), tehát továbbra is várjuk a különféle stílusú és témájú írásokat. Többen kedvelnek bizonyos szerzőket név szerint, de a legtöbben egyes témacsokrokat választottak, ahol persze előkelő helyen szerepelnek a leggyakoribb babás, gyerekes, párkapcsolatos témák. A fel nem sorolt kategóriák közül sokan kedvelik Zsuzsi főz gasztrorovatát és Marcangoló tanácsadó rovatát is, és meglepetésként az irodalom mint kedvelt téma is előkelő helyen végzett.

A reklámokhoz való viszony: tudatos vásárlónak tűntök, a legtöbben nem is tiltjátok le a böngészőben a reklámot. Arra kattintanátok sokan szívesen, ami tényleg érdekel, a BA cikkeinek témájához illeszkedik.

Bár néhány kérdés esetében nem okozott nagy meglepetést az eredmény, mégis jó volt ezekről is megbizonyosodni. Köszönünk minden választ, és reméljük, legközelebbi kérdőívünknél is ilyen értékes válaszgyűjteménnyel gyarapszunk majd!

Vakmacska és Tünde