Tünde mozi rajzfilm

Elvittem a három lányomat a Csápi, az óceán hőse című animációs filmre, melyen először bepánikoltam, majd öt perccel később jót nevettem – magamon is.

Tudni kell rólam, hogy valamilyen oknál fogva félek a víz alatt (ezért nem próbáltam soha a búvárkodást, és néha a snorkelezés is nehezen megy), a barlangoktól meg kifejezetten rettegek (a pszichológus erre nyilván azt mondaná, hogy a szülésemmel volt probléma, talán majdnem megfulladtam a vízzel telt „barlangban”).

A film első képkockáiból kiderült, hogy a történet egy óceán mélyén, egy barlangban játszódik. Köszi. Kúszott fel az ismerős, fojtogató érzés, már a torkomnál járt, és én menekülni akartam. Aztán (a már jól begyakorolt módon) nekiálltam az érzés helyett magamat és a vásznat figyelni, amelyen meg is jelent a másik főszereplő, egy lámpáshal, és a barlangból a hatalmas óceánba kimerészkedve közölte, hogy ő bizony nagyon fél. „De hát nincs is itt semmi!” – mondták a többiek. „Hát épp ezért félek!” – kiáltotta a hal.

Na, ekkor kezdtem el röhögni, magamon is, ugyanis én is a semmitől kezdtem el pánikolni. (Ugyebár ha a vásznat nézed, amin tűz van, nem fogsz megégni. Ha vizet vetítenek a vászonra, nem leszel vizes, stb. Tehát én sem vagyok veszélyben.)

Na, de visszatérve a filmre: Csápi, a bébipolip és két barátja, a már említett parázós lámpáshal (Evó), és Alíz, a rettentő idegesítő hangú, folyton izgő-mozgó garnélalány elindulnak az óceánban, hogy a Csápi miatt bajba került Krakent és a barlanglakókat megmentendő megtalálják a nagy bálnát és új hazát keressenek mindannyiuk számára. Út közben találkoznak Maurával, a murénával, aki az első éjjel felfalja őket, majd (a gyerekek legnagyobb örömére) kihányja őket egyben. Aztán jóbarátok lesznek. Kutatnak egy kicsit a Titanic elsüllyedt roncsán, ahol egy kiöregedett (polip?)díva arra kényszeríti őket, hogy az előadását nézzék. Eljutnak New Yorkba is, ahol Alízba beleszeret a helyi rákmaffia vezére, lejtenek egy szambát, majd a kis csapat tovább áll. Közben egy csapat vérszomjas pirányával is találkoznak, akik kis híján kinyírják a kompániát, ám végül Csápiék megtalálják a bálnát, vele együtt kicsit még fogságba kerülnek egy űrsiklóban, aztán persze jön a happy end.

Tünde mozi rajzfilm

Összességében (és a kezdeti pánik ellenére) jól szórakoztunk (nekem főleg a titanicos rész jött be, egy az egyben a DiCaprio-s változatból rajzolták a lépcsőt, és még egy kis hajóorrban állós utalás is volt benne), felnőttként is jól szórakoztam a történeten. Mostantól hívjatok csak lámpáshalnak.

Film címe: Csápi, az óceán hőse
Eredeti cím: Deep
Műfaj: családi animációs
Bemutató dátum: 2017. május 11.
Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szinkronizált

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?