A tavalyi kampány eredményéhez hasonlóan idén is ötmillió forint gyűlt össze a Procter&Gamble és a Lidl közös jótékonysági akcióján, mellyel a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Mindenki ebédel” programját támogatják. Az adományból 110 rászoruló gyermek fél éves melegétel-ellátását biztosítják. A program zárórendezvényén a támogatott gyermekek együtt ebédeltek a kampány két nagykövetével: Oláh Gergő énekessel és Berki Krisztián olimpikonnal, valamint a vállalatok és az alapítvány képviselőivel. Oláh Gergő egy minikoncerttel is meglepte a gyerekeket, akiket utána a Csodák Palotájában látta vendégül a két jótékony vállalat.

Az ötmillió forintos, szimbolikus csekket Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke vette át a vállalatok képviselőitől és a kampány két nagykövetétől. A kampányban mindenki, aki a Lidl magyarországi üzleteiben P&G terméket vásárolt 2015 április és július között, támogatta az ügyet, a P&G ugyanis termékenként 10 forintot különített el a célra. Király Gábor rámutatott, hogy hazai és nemzetközi felmérések szerint ma Magyarországon még mindig közel 20 000 gyermek éhezik, ezért hiánypótlónak nevezte a támogatást.

„Jó nézni, hogy a támogatás tényleg oda érkezik, ahol a legnagyobb szükség van rá, ezért köszönet illeti a kezdeményező vállalatokat. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a meleg étel, de a rájuk irányuló figyelem is gyógyító hatású.” 

- mondta Berki Krisztián, aki Gergővel együtt nagyon élvezte, hogy személyesen is találkozhat, beszélgethet a gyerekekkel és pozitív gondolatokat erősíthet bennük.

„Fantasztikus eredménynek tartom, hogy ezek a gyerekek nem csak a mai, hanem az elkövetkező 180 napon is megfeledkezhetnek az alapvető akadályaikról és olyan dolgokra koncentrálhatnak, amik előreviszik őket az életben. Remélem, mi is jó példával szolgálunk nekik.”

-  tette hozzá Oláh Gergő énekes.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?