Nem vagyok az általánosítás híve, de abban talán mind egyetérthetünk, hogy mikor először valamilyen intézménybe íratjuk gyermekünket, törekszünk arra, hogy az a bizonyos hely, ahová először kerül a családjától huzamosabb időre, napi több órára távol, családias atmoszférájú és nyugodt legyen. Sok gyerek számára az első ilyen hely az óvoda.

Akinek lehetősége van rá, és megteheti, vagy olyan helyen él, annak a gyereke bekerülhet kisebb csoportlétszámú intézménybe. Akinek ez nem adatik meg, és csak a „mezei”, önkormányzati fenntartású óvodában gondolkodhat, annak is fontos szempont, hogy családias legyen a légkör. Ami egy jó vezetővel és gárdával még akkor is kivitelezhető, ha zsúfoltabbak a csoportok.

Ezen egy tollvonással terveznek keresztülhúzni több budapesti kerület óvodájában.

Személyes érintettségem okán a XI. kerületi helyzetet ismerem jobban, egy olyan kerületét, mely családosok, kisgyerekesek körében köztudottan kedvelt része a fővárosnak: ott a jelenleg működő 23 óvodából 8-at kívánnak létrehozni. Három óvoda tartozna egy óvodavezető alá – melyekben vagy a három jelenlegi vezető egyike lenne a jövendő vezető, vagy egy külsős személyt ültetnének ebbe a székbe. A három óvoda közül egy lenne központként kinevezve, ott székelne az intézményvezető.

A képviselőtestület még csak tervezetként emlegeti az összevonást, mellyel /ki nem mondott/ reményeik szerint 80-100 millió forintot spórolnának meg, de az újbudai szülők már tiltakoznak a lépés ellen. Az összevonás ellen szülői munkaközösség szerveződött. Aláírásgyűjtés indult, online tiltakozó petíciót lehet szignózni.

A szülők többek között kifogásolják, hogy amikor az előterjesztés megtörtént, illetve elfogadásra is került, sem a helyi óvodapedagógusokat, sem a szülőket nem tájékoztatták a tervezett lépéseikről. Állítólag több értekezleten is elhangzott, hogy „a szülők úgysem fogják észrevenni a változást”. Természetesen az összevonások elbocsátásokkal is fognak járni. Az eddigi vezető vagy párhuzamosan fogja ellátni a vezetői feladatokat a konkrét, csoportban történő óvodapedagógusi munkakörrel (aminek hadd ne részletezzük hátrányait); vagy mivel megszűnik eddigi vezetői státusza, visszakerül csoportba pedagógusnak. De akkor akinek a helyére kerül, az feleslegessé válik. Az óvodatitkárok harmadát is el kell is bocsátani. Mindezek mellett az óvodák stábtagjait, pedagógusokat, dadusokat pingponglabdaként lehet majd pattogtatni az együvé tartozó három óvoda között, ahol éppen szükség lesz rájuk, ott veszik majd igénybe őket. Egyesek értesülései szerint ezen központosítás már előkészítése annak, hogy egy-két éven belül az óvodákat is, a pedagógus berkeken belül gyakorlatilag csak negatív jelzőkkel illetett KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) szárnyai alá óhajtják beterelni.

Az elhangzottak minden pontja kétségeket ébreszt bennem az összevonások helyességét illetően. Amit pedig a legaggasztóbbnak találok, hogy a központosítás bevezetését követően pontosan az fog leghamarabb elveszni, ami az óvodai nevelés veleje, lényege. A családiasság, a gyermek és szülő számára egyaránt bizalmat ébresztő légkör, az otthonos közeg. Ha a gyerekeinket napi sok órán át nevelő, oktató, óvó pedagógusok és személyzet még a saját lába alatt sem érzi biztosnak a talajt, hogyan tud harmonikus, kiegyensúlyozott, fészekmeleg légkört teremteni? Egy olyan óvodavezető, aki adott esetben még csak fizikai valójában sincs az adott épületben, hogyan lesz képes ugyanolyan hatékonysággal ellátni a munkáját, mint a korábbi vezető?

Egy jó óvodában, akárhány gyerek is van, a vezető ismeri őket. Az óvónőktől informálódik az egyes gyerekek „előmenetelét” illetően, tisztában van a nagyobb családi változásokkal (testvér születése, válás, komolyabb betegség, jelentős költözés, szülő munkahelyének elvesztése stb.); tudja, ki SNI-s, ételallergiás, magatartás problémákkal küzdő; tudja, ki szorul logopédus, gyógytornász, speciális fejlesztő pedagógus kezelésére; ki nagycsaládos; ki készül iskolába és ki lesz várhatóan évvesztes. Egy jó óvodavezető, reggel, hacsak halaszthatatlan megbeszélése nincs, még lecuccolás előtt körbejár a csoportszobákon, mindenhová beköszön, tájékozódik. Üdvözli a konyhai személyzetet, a folyosón közlekedő szülőket. Jelen van a kiemelt szülői értekezleteken, lehet hozzá fordulni kérdéssel, tanácsért, működik vele a kommunikáció. Az óvodai ünnepségeken, jeles eseményeken jelen van. Akár több év munkájával is, de kialakít az óvodának egy profilt, egy arculatot, egy értékrendet, mely kétséges, hogy a továbbiakban, felülről, a távolból irányítva fenntartható lehet. S ha mindez nem kivitelezhető, pontosan a családiasságnak látjuk a legnagyobb kárát.

A felsoroltakon kívül számos kérdést vet fel az összevonásokra és területi átszervezésekre vonatkozó tervezet. Az online petíciót eddig közel ezren írták alá. Reméljük ennyi tiltakozó szülő szava vet annyit a latban, hogy a képviselő-testület újra átgondolja, mire is készül és túllát spórolnivaló pénzeken, fejkvótán, anyagi javakon, s meglátja az egész mögött az embereket. A sok, hivatását havi gyönge kis pénzekért mégis lelkesen végző pedagógust és dajkát, és nem utolsósorban a következő generációt, a gyerekeket.

zöldlevelecske

http://www.peticiok.com/ujbudai_ovoda_osszevonas

 https://www.facebook.com/groups/457186044431054/

http://m.nol.hu/belfold/lazadnak-a-csepeli-ovisok-szulei-1525401

http://index.hu/belfold/2015/04/02/ovoda_osszevonas_ujbuda_csepel_kozpontositas/

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?