7. hét, 5250 g

Be kell valljam sokkal nehezebb, mint gondoltam. Két majdnem 5 éves, egy most 15 hós, és a 7 hetes leányzó(k).

A nagyok már-már rutinból fogadták a legkisebbet, nem okozott (látszólag) traumát nekik, hogy újabb hugi született. Egyelőre nem foglalkoznak különösebben vele, néha simizik, néha puszilják, és ha nagyon sír, ringatják a hordozójában. Amit biztos éreznek, hogy időben még kevesebb jut rájuk, amit nagyon sajnálok, és igyekszem pótolni, ahogy kicsit lazábbak lesznek a napok. Szerencsére apjuk igyekszik beugrani a helyemre, kirándulnak, bicikliznek, stb.

Emma látszólag nagyon jól fogadja Timikét, sokat ölelgeti, simogatja, puszilgatja. Nagyon aranyosak együtt. Némi féltékenység azért látszik rajta, szoptatáskor, büfiztetéskor ő is jön mellénk, bújik, ölelget. Aminek nagyon örülök, hogy nem bántja Timit, csupa szív ez a kicsi lány.

Timi eleinte nagyon csendes, nyugis baba volt. 3-4 hetes kora körül kezdett hasfájóssá válni, ami most kicsit kezd elhatalmasodni. Doktornőnk írt fel neki laktáz cseppeket, talán használ. Engem kevésbé zavar a sírása, negyedik gyerek lévén már hozzászoktam, ám Emmát nagyon zavarja, nem tud elaludni, ha Timike sír. Ezt sokszor elég nehéz megoldani, mert két helyen nem tudok lenni egyszerre. Jobb híján Timikét magamra kötöm, és úgy megyek be Emuhoz altatni, ha nincs segítség.

A legnehezebb feladat a négy gyerek esti fektetése. A fürdetés egyedül gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Nem is fürdenek minden nap. Egyik nap a nagyok, másik nap a kicsik, vagy Timi reggel fürdik. Ha ezt sikerült levezényelni, ott van még a nagyok esti meséje. Ha van segítségem, ez viszonylag nyugiban megy, ha épp nincs, akkor szenvedés. Ha épp úgy jön ki, hogy Timi szopik, akkor kivitelezhető, ha épp üvölt, sajnos elmarad. Egyelőre úgy szervezem az életem, hogy minden este legyen valaki, aki segít, míg el nem múlik ez a hasfájós időszak. Ideális esetben a férjem itthon van. Nem ideális esetben, szitter vagy anyukám, néha sógornőm.

Napközben van egy állandó segítségem, heti négyszer jön, mindenben segít, amiben kell. Ilyenkor intézem a bevásárlást, mosást, főzést, és csinálok programot a nagyokkal.

Sajnos Emma betegsége is nehezíti az életünket. Az elmúlt 2 hónapban két áttöréses fertőzése is volt. Nagyon elkeserítő, hogy még az antibiotikum mellett is be tud fertőződni. Kórházba nem kerültünk, időben észrevettem, így még elég volt gyógyszert váltani és emelt dózisban adni neki. Javulás nem várható, egyelőre 3 éves koráig antibiotikumot kap, utána szóba jöhet a műtét.

Minden tervem ellenére egy testvérkocsit is be kellett szerezni, Emma még mindig nem indult el. Szeretek hordozni is, de sokszor praktikusabb a kicsiket babakocsiban szállítani.

Jó dolog négy gyerekes anyának lenni, nem cserélnék senkivel. Mivel Timike az utolsó gyermekünk, igyekszem kiélvezni a csecsemőkor minden szépségét, beszívni a babaillatot, és elraktározni magamban, míg unokáim nem születnek.

Abbey

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?