„Ez nem az otthoni fekhelyük, és nem, nem ilyen szépen alszanak. Ők már nem ébrednek fel, csak gyolcsokra várnak, mielőtt föld alá kerülnének. A fotó Hóránban készült, ez egy szír település. Nem mindenki találja meg a módját, hogy elmeneküljön a családjával.”

- írta a Facebookon a kép közzétevője, hozzátéve, az európai szemmel nem nézhető, nem felfogható, nem megosztható az onnan érkező képek többsége.

„A rettenetes az nem kifejezés arra, ami ott történik.”

Szíria lakossága 23 millióról 18 millióra csökkent, részben az óriási számú kivándorló, részben a rengeteg áldozat miatt, akik a civil háború következtében estek el.  A brit Telegraph már 2013-ban 11 ezernél is több gyermekkorú áldozatról írt, közülük több százan kivégzések, kínzások során haltak meg. Az életben maradtak közül sokan árvák, fizikailag és lelkileg súlyosan sérültek, éheznek, vagy kezeletlen betegségekben szenvednek. Az Unicef 5,5 millió érintett gyermekről tud: az 1,2 millió menekült gyermekből 425 ezren öt éven aluliak, és több mint kétmillió gyerek szorulna sürgős pszichológiai segítségre vagy kezelésre az átélt borzalmak után.

Vakmacska

Források:

http://www.express.co.uk/news/world/465105/Children-of-war-The-innocent-victims-of-the-civil-war-in-Syria
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10471433/The-11000-child-victims-of-Syrias-war.html

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?