Bár a népi hiedelmek (rendkívüli módon pirosló galagonya november elején, nehezen lehulló sárga falevelek, kövérre hízott mezei nyulak) szerint várható volt a tél – és be is jött – kemény fagyokkal és sok hóval, a márciusi csodálatos tavasz ígérete hamisnak bizonyult.

Megjelentek az első mémek a Facebookon (Holnap Magyarországon 30 fok lesz. Ebből 5 Budapesten, 3 Szolnokon, 4 Tatabányán, a többin pedig a kisebb falvak osztoznak), van, aki azon gondolkozik, hogy előveszi a karácsonyi égősort, sokan HÓsvéti locsolóverseket fabrikálnak (Havas lejtőn jártam/Lavinát is láttam/El akart sodorni/Szabad-e locsolni?), és a legtöbb embernek tele van a csukája a hosszú téllel. Nem kicsit, nagyon.

Az időjósok a népi megfigyelések szerint azt állították, hogy a tavasz első hónapjában olyan lesz az idő, mint amilyen októberben volt. Ősszel heteken át meleg napok voltak, ez azonban nem ismétlődött márciusban. Sőt, a téli havazásokat még nagyobbak váltották fel, ezrek maradtak a hófúvásokban az utakon, és sok megyében tízezreket érintett a fagy, a hó és a viharos széllökések okozta áramellátási üzemzavar.

Szerintem a kövér nyúl tehet róla. Monnyonle.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?