Tünde Vakmacska bezzeganya ünnep

Ma ünnepli nyolcadik születésnapját a Bezzeganya blog. Ennek apropóján készítettünk egy rövid összefoglalót, hogy mi minden történt az elmúltnyócévben.

Az indulási dizájnt 2014-ben lecseréltük, az új külsőt Zsiráfnak köszönhetjük. (Azt ígérte, hamarosan még modernebb „ruhát varr” a blognak.) :)

Közel 6500 poszt jelent meg, melynek nagy részét Ti írtátok.

Az egyik legfontosabb változás nemrég történt meg: augusztusban a reblog saját, döcögő kommentrendszerét a Disqusra cseréltük. Sajnos ez a megoldás sem tökéletes, de a rémhírek ellenére nem omlott össze a blog a váltás miatt. Természetesen voltak, akik emiatt úgy döntöttek, hogy nem kívánnak tovább kommentelni az oldalon, de jöttek újak, és a kényelmetlenség ellenére sokan átregisztráltak, amit nagyon köszönünk!

A könnyebb moderációnak köszönhetően a trollokat ki tudjuk szűrni, és a rosszindulatú hozzászólásokat is töröljük, ha szükséges. Talán kicsit szigorúbb most a moderáció, de ennek megvan az oka. Nem az a cél, hogy minél több komment szülessen, hanem az, hogy nyugodt és értelmes beszélgetések alakuljanak ki a bejegyzések alatt. Moderátorainkhoz bármikor fordulhattok a továbbiakban is, és köszönjük az eddigi javaslataitokat is, no, meg, hogy használjátok a problémás komment melletti „flag” jelzést, amellyel jelentősen gyorsabb a moderáció.

Mindent megteszünk azért, hogy a szerzők ne féljenek beküldeni írásaikat, és ne kelljen attól tartaniuk, hogy posztjaik ízekre lesznek szedve. Szeretnénk, ha nyitottsággal és elfogadással állna mindenki azok felé, akik megosztják történeteiket, véleményüket. Az elmúlt időszakban egyre többen küldenek be személyes történeteket, írásokat, amiért nagyon hálásak vagyunk. Minél többféle nézőpont, vélemény, stílus jelenik meg az oldalon, annál színesebb és izgalmasabb lesz a blog.

Napjainkban
 

Jelenleg két terhesnaplónk fut. Szerdánként Pirilány mesél terhességéről, melynek különlegessége, hogy húgával egyszerre várandósok. Péntekenként Zea terhesnaplóját olvashatjátok, aki első babáját várja.

A legnagyobb népszerűségnek továbbra is a vasárnap jelentkező szüléstörténetek sorozatunk örvend. Hétről hétre izgalmasabbnál izgalmasabb szüléstörténeteket olvashatsz, sőt, ha van kedved, Te is megírhatod szülésed történetét. (Az írásokat a bezzeganya@bezzeganya.hu címre várjuk.)

Népszerű még kórházteszt sorozatunk, amelyben a hazai kórházak aktuális állapotáról, az ott dolgozó szülészek, szülésznők, csecsemősök, nővérek munkájáról írnak véleményt azok, akik 2017-ben vagy 2018-ban szültek. Ha Te is írnál kórháztesztet, itt találod hozzá a szempontsort.

A szülést követő nehézségekről Andi ír sorozatot, Tildy babanaplóját itt olvashatjátok, Pankuci Down-szindrómás kisfiáról pedig ezekben a posztokban mesél

Hiteles tartalom
 

Korábbi felmérésünk szerint igény van arra, hogy egészségügyi témákkal is foglalkozzunk. Hogy eleget tehessünk ennek a kérésnek, és hiteles, szakmailag ellenőrzött információkhoz juthassunk, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézettel együttműködve gyakran kérdezünk szakorvosokat, gyermekorvosokat egy-egy aktuális egészségügyi témával kapcsolatban. Hamarosan nyitunk egy külön posztot is, ahol egészségügyi kérdéseiteket tehetitek fel – mi pedig igyekszünk megtalálni ezekre a válaszokat szakorvosok, szakértők segítségével.

Hatalmas szaktudásával, empátiájával és humorával rengeteget segít a Bezzeganyának Matusek M. Zsuzsanna, az Országos Gyermekvédő Liga elnöke, akinek rengeteg tapasztalata van a gyermekekkel való kommunikációban (elképesztő, ahogy megtalálja a hangot a problémás kamaszgyerekekkel is!). Családterapeutaként a családi életben felmerülő problémákra is tudja a megoldásokat, és ezeket megosztja az olvasókkal is. Tőle is lehet majd kérdezni, ennek formájáról és módjáról értesítünk majd titeket. Sőt, egy nagyobb szabású dologra készülünk segítségével, de erről majd később…

Közösség
 

A Bezzeganya Facebook oldalának lájkolói napról napra többen vannak, a napokban léptük át a 47 ezer lájkolószámot.

A Bezzeganya zárt csoportjához több mint 3500 tag csatlakozott, itt kérdéseket tehettek fel egymásnak és nekünk, a többi tag pedig megosztja véleményét, tapasztalatait a felmerült témákban.

Az Instagramon is jelen vagyunk: itt humoros grafikákat, csodálatos fotókat találtok. Jelenleg több mint 1100 követőnk van. Csatlakozz Te is!

Jövő
 

Ahhoz, hogy még jobban az igényekre tudjuk szabni az oldalt, hamarosan kiteszünk egy kérdőívet, amelyben kifejthetitek véleményeteket az oldallal kapcsolatban, javaslatokat tehettek tartalomra, és az is kiderül majd, hogy kik olvassák napjainkban a Bezzeganyát.

Továbbra is keresünk szerzőket, akik egy-egy témában, vagy akár sorozat formájában szeretnének írni családtervezéssel, terhességgel, szüléssel, gyerekneveléssel kapcsolatban, vagy akár párkapcsolati témákban, óvodában, iskolában tapasztaltakról, a kamaszkor szépségeiről osztanák meg történeteiket az olvasókkal. De bármilyen témára nyitottak vagyunk, és igyekszünk segíteni is a hozzánk fordulóknak. Keressetek bátran! (bezzeganya@bezzeganya.hu)

A végére pedig néhány érdekes adat az elmúlt éveket nézve:

Napi látogatottsági rekordok:
 

5. 54430

4. 57378

3. 59032

2. 58133

1. 61224

A legolvasottabb posztjaink:
 

5. 78.699 olvasó

Jézusmária, leesett a gyerek az ágyról, mit tegyek?

Negyven éve fotózza magát bugyiban egy amerikai fotósnő

4. 84.067 olvasó 

Halott kisbabájuk fotóival búcsúznak a gyászoló szülők

3. 92.638 olvasó

Hogy a babagyártás sikeres legyen

2. 99.564 olvasó

Felelős állattartás: a törpenyúl, mint házikedvenc

1. 153.675 olvasó

Ezeket vidd a kórházi szüléshez

Meglepi!
 

Ha végigolvastátok ünnepi posztunkat, most eláruljuk, milyen meglepetéssel készültünk Nektek. Ezzel a kis aprósággal szeretnénk megünnepelni a Bezzeganya születésnapját: mindenki, aki október 15 és november 15 között a blogban megjelentethető írást küld be a bezzeganya@bezzeganya.hu címre, egy autómatricát kap tőlünk, melyet postázunk a szerzőnek. 

Ilyet:

Tünde Vakmacska bezzeganya ünnep

Vagy ilyet:

Tünde Vakmacska bezzeganya ünnep

Köszönjük, hogy olvassátok a Bezzeganyát, hogy hozzászóltok és hogy írásaitokkal, fotóitokkal színesítitek a blogot.

Szép napot kíván:

Tünde és Vakmacska

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>