Tünde halál csecsemőhalál gyász segítség

Végtelen fájdalom, könny, kétségbeesés, őrület. Ezek a szavak jutottak eszembe, amikor olyan szülők videóit láttam, akik elvesztették újszülött kisbabájukat. Van, aki tizenöt hetesen szülte meg magzatát, és van, akinek időre született kisbabája halt meg kezei között. A közös bennük az, hogy fotókból összeállított, szívszorító zenei aláfestéssel készült videókkal búcsúznak gyermekeiktől.

Hogy ez kiben milyen érzelmeket vált ki? Én sírtam, és hálát adtam az égnek, hogy három terhességből három, egészséges gyermekem született. Aki elvesztette már magzatát, kisbabáját, erőt adhat neki, hogy nincs egyedül a fájdalmában, mások is keresztülmentek babájuk elvesztésének tragédiáján. És lesz, aki nem érti, hogy képes valaki megosztani a világgal babája sokkoló fotóit. Felkavaró videók következnek. Terheseknek nem javasolt megnézni.







A Jaffa Kiadó 2006-ban Asszonyok álmában síró babák címmel egy olyan könyvet jelentetett meg, melyben magzatukat, gyermeküket elvesztett szülőkkel készítettek interjúkat. Céljuk az volt, hogy ezekkel a történetekkel segítséget nyújtsanak azoknak a sorstársaknak, akik hasonló veszteséget éltek át, és megmutassák nekik, hogy a szenvedésből van kivezető út. Az író, Singer Magdolna saját weblapot is fenntart, ahol segítséget nyújt a babájukat elvesztett szülőknek. 

Tünde