csecsemő anyaság

Az első hónap, röviden

  1. Állsz a földszinten a liftben, már vagy tizedjére nyomod meg a nullás gombot, és szentségelsz, hogy nem indul. Majd, amikor a lépcsőházban rájössz, hogy ja, most nem is lefelé, hanem fölfelé kell menned, visszabaktatsz. És már csak ötször nyomod meg a nullát, mielőtt kapcsolsz.
  2. Állsz a zebránál, mérgesen nézed a zöld lámpát, és azon tűnődsz, miért megy át a sok hülye a tilosban, ez valami helyi népszokás lehet. Amikor a lámpa pirosra vált, feljajdul benned egy hang, hogy affene, tényleg most kellett volna átmenni nekem is.
  3. A gyerek köhög éjszaka. Te felkelsz és megcsinálod a kajáját. Aztán ránézel az órára, konstatálod, hogy korai még megetetni. Fülelsz egy ideig, de persze ő alszik tovább. Akkor visszafekszel, és azon imádkozol, hogy ébredjen fel záros határidőn belül, különben dobhatod ki a tápot, és már nincs másik tiszta cumisüveg, hajnali négykor pedig nem buli nekiállni mosogatni, sterilizálni.
  4. Elmész egy bababörzére, és nem emlékszel, mekkora a gyereked. Nézed a ruhákat, félve kiválasztasz kettőt-hármat, és szaladsz haza, hogy odapróbáld a gyerekhez. Persze nagy mind. Rosszul emlékeztél, nem óriásbébid van.
  5. Alap, hogy nem tudod, hányadika van. Fene se jegyzi meg, naponta változik. Néha a hónapot is eltéveszted, de az év nagy bizonyossággal megy.
  6. Minden reggel elszörnyedsz a kiságy felett, mert úgy érzed, a gyerek nőtt öt centit, és felszedett két kilót az éjszaka folyamán. Esküdni mernél, éjjel még kisebb és könnyebb volt, valamint három hónappal fiatalabb.
  7. Ha a gyerek büfiztetés közben összecsurizza a vállad annak ellenére, hogy burkaként viseled a textilpelust, nem öltözöl át. Egy laza mozdulattal letörlöd a nyálas-tejes folt nagyját, aztán elkönyveled, hogy ez még csak a harmadik alkalom. Majd az ötödik után mosol.
  8. A memóriád egy aranyhalé, ami nem is baj, tekintve, hogy a gyerek mosolya úgy működik, mint egy reset gomb. Tökéletesen feledteti az egész nap/hét/hónap gyötrelmeit, a többi meg már úgyis megszépült emlék (lenne, ha fel tudnád néhanap idézni – a fényképek sokat segítenek ebben).

Az összes többi hónap, röviden

A gyerek egy olyan örökmozgó gépezet, amin se kormány, se fék nincs, és nem, kikapcsolni se lehet.

Saci

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?