meddőség

Eddig csak olvastam itt a bejegyzéseket, amiket nagyon szeretek olvasgatni, nagyon jó,hasznos, sztorik vannak itt. De most úgy döntöttem, hogy én is megosztom veletek az én történetemet. 15-16 évesen sokszor felfáztam, begyulladt a petefészkem. Majd késett a menstruációm. Amikor elmentem nőgyógyászatra, azt mondta, hogy most vállaljak gyereket, mert később természetes úton nem fog sikerülni.

Akkor nem akartam, mert iskolába jártam, nem voltam benne biztos, hogy ez helyes döntés lenne. Most 23 éves leszek, lassan négy éve vagyok a párommal, és szeretnénk már kisbabát, de egy éve semmi. Még a menstruációm sem szabályos, össze-vissza jön meg, hol jobban, hol kevésbé. Tudom, hogy ez így nem jó, addig nem lesz baba, amíg nem rendszeres a menstruációm, de eddig reménykedtem benne, ha nem görcsölünk rá, nem is gondoltunk rá, akkor majd sikerülni fog. De nem. (Azt kihagytam a sztoriból, hogy kb. két évvel ezelőtt se jött meg két hónapig, teszteltem. Negatív...)

Elmentem a nőgyógyászatra (magánrendelés), a dokim megvizsgált, és azt mondta, hogy igen, ez baba. Nagyon örültem neki, de az örömöm nem tartott sokáig. Megnézett ultrahanggal, majd közölte velem, hogy valószínűleg méhen kívüli terhességem van. Iszonyúan rossz érzés volt, el sem tudom mondani. Mondta, hogy másnap reggel menjek vissza, megnézi még egyszer, de ha akkor is ezt látja, akkor műtét. Rendben. Egész éjszakát végigaggódtam és könyörögtem, hogy ne legyen semmi baja a mi kis picinknek. Másnap reggel indultunk vissza a kórházba, ahol egy hölgy ultrahangozott, és megkérdezte, hogy terhesnek érzem-e magam. Ledöbbentem: hogy-hogy? Milyen kérdés ez?

Nem tudtam mit felelni... Elmondtam neki, hogy tegnap voltunk itt, és hogy mit mondott  a nőgyógyászom, erre a válasza: nincs itt semmilyen baba, sem méhen belül, sem pedig kívül. Kettős érzelem volt bennem, egyrészt örültem kicsit, hogy nincs méhen kívüli terhességem. De másrészt nagyon bíztam benne, hogy végre sikerült teherbe esnem.

Aztán ha már ott voltunk, elmondtam neki, hogy szeretnénk babát, de eddig nem sikerült. Elmondtam neki a menstruációs bajaimat is. Megvizsgált, mindent rendben talált, rákszűrés pipa, hormontükör vizsgálat pipa, minden rendben. De akkor miért nem sikerül? És miért nem rendszeres a menstruációm? Ezzel senki sem foglalkozik? Most felkeresek egy másik nőgyógyászt, hátha ő máshogy áll majd hozzá, és tud nekünk segíteni. 

E.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?