anyós gyermekvállalás kiemelt

A mai világban az emberek fejében van egy tökéletes kép a jövőt illetően: mókás gyerekkor, iskola, egyetem, munka, házasság s gyerek(ek). No, de mi van akkor, ha az élet mást kínál, ha az életnek más szándéka van velünk? Mi van akkor, ha a mi életünk teljesen másképpen alakul, nem az elvárások szerint? S mi van akkor, ha nem csak a sorrend változik meg, hanem mondjuk egy-két dolog ki is marad? Akkor talán már nem lesz tökéletes az életünk? Ugyan már! Na és, ha nem lesz meg az egyetem, akkor mi van? Nem fognak jól ránk nézni a rokonok. Meg Juliska se a szomszédból. Minden csoda három napig tart.

No, de mi van akkor, ha nem akar az ember gyereket? Hiszen egy nő vagy nagyon akar gyereket, vagy nem akar. S ha te nem akarsz gyereket, akkor mindenkiben egy világ dől össze. Senki se fogja megérteni. Pláne, ha lesz komoly párkapcsolatod vagy akár már házas leszel, s te bejelented, hogy nem akarsz gyereket. Meglepő, de előbb mindenki nevetni fog. Aztán meg sírni. Hiszen azt hallani, hogy neked nem lesz unokád, az borzalmas. Jobb lenne azt közölni velük, hogy a másik nem felé vonzódsz, mert még azt is jobban tolerálják, persze, ha úgy lehet gyerek. Mert egy gyerek az elvárás, az muszáj, az kell, az, ha nincs akkor mindenki lázad, hogy miért nincs. De tényleg mindenek felett a gyerek, az a jövő, s ha valaki nem szeretne, akkor az azt jelenti, hogy jövőt sem szeretne?

Nehéz ezt elmondani otthon. Ha fiatal vagy, akkor nem vesznek komolyan, mert még úgyis meggondolod magad. S hiába mondod, hogy te nem szeretnél gyereket, mégis az anyós minden egyes látogatásnál megkérdi: nem lehet, hogy te terhes vagy? Ha esetleg véletlenül megszédülsz, mert nagyon fárasztó heted volt a munkahelyeden, mert épp a Klári beteg volt, s minden munka rád hárult, s még pont a héten kellett kifizetni a fizetnivalókat is, ergo simán „csak” fáradt vagy, hát nem azt hiszi, hogy terhes vagy? Ugyanakkor, ha megdicséred a főztjét, illetve még veszel a sütiből is, mert a múltkor nem vettél, s nem akarod megsérteni, egyből az lesz, hogy te kívánós vagy, vagyis terhes vagy! Az a helyzet, hogy ilyenkor nem nagyon van jó téma, mert a híztam/fogytam téma újra a terhességhez vezet, hiszen ha híztál, akkor azért, mert gyarapszik a baba, ha fogytál, akkor azért, mert reggeli rosszulléteid vannak.

Panaszkodni az agyagi helyzetről sem ér, mert egyből azt mondja, hogy látod, ha nem szednéd azt a drága fogamzásgátlót, akkor jutna. (Persze már, mert pont annyin múlik.) Ugyanakkor azt se mondd, hogy jól éltek, mert akkor azt fogja mondani, hogy na, látod, simán beférne egy gyerek az életetekbe, mert megvan rá az anyagi hátteretek. (De az nem minden.) Pletykálni se jó vele, hiába szeret, mert tuti biztos, hogy annál a családnál fog kikötni, ahol négy gyerek van, s lám-lám, milyen jól megvannak. Ám, ha nincs téma, az még véletlenül sem ok arra,hogy hirtelen mozdulatokat tegyél, mondjuk, hogy a hasadra tedd a kezed.

Személy szerint én nem tudom, hogy még mit akarok. Azt tudom, hogy még biztos nem akarok gyereket! Lehet, hogy sosem akarok majd gyereket, lehet, hogy igen. Mindenesetre nem szeretnék nyomás alatt szülni, csak azért, mert anyós nagyon akar unokát, mondjuk kettőt, s mondjuk fiúk legyenek, hát persze, hogyne. Mert idővel érezni fogja ő is, hogy csak azért született, hogy legyen gyerek, nem azért, mert akartuk. Ám a mai világnak, ha az a válasz egy fiatal szájából, hogy nem szeretne gyereket, az nem is válasz, mert úgyse gondolja komolyan. Én éppen ezért, ha bárki kérdezi, hogy akarok-e gyereket, azt mondom, hogy igen, akarok, csak nem most. Lehet hazugság, de legalább megfelelek a rokonoknak, s nyugtom lesz egy darabig.

Réka

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

anyós gyermekvállalás kiemeltBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?