műtét

Nyíregyháza, Jósa András Kórház, Nyíregyháza, 2019.02.20.

19-én a házi gyerekorvos beküldött. Valószínűleg fisztula, műtét lesz.

Beérkezünk. Fogadtatás, vizsgálat rendben, 15 hónapos fiam az ölemben. Sír, persze miért ne sírna. Egyszer csak felfedeznek egy árva régi pöttyöt. (Bárányhimlős volt a lelkem két hete.) Mindenki hátrál, faggatnak.... Irány a fertőző osztály. 

Tiltakozok:

„Nem megyek!!!”

Nem akarok menni, hiszen a betegség elmúlt rég. (Összesen nyolc pöttyel, láz nélkül.) Miért? Mert csak - jött a válasz. Lenyugszom. Felérünk. Majd közli a nővér:

„Óvatosan a folyosón, mert véres hasmenés, hepatitis A, és agyhártyagyulladás tombol az osztályon!” 

Na, pont emiatt nem akartam idejönni. Fisztulával jöttünk, és ki tudja, mivel megyünk haza. Ma műtik. Délben. Nem dél lett, két óra. A gyerek vergődik, minden rossz már (nem ehet, nem ihat).  

Hordozom a fiam, beszólnak, hogy miért, hülyeség - mondják. Nem hallom már meg. Nem érdekel. Közben megy a jatt és a bonbon ezerrel a befásult nővéreknek, gondolván, hátha normálisak lesznek. Nem, nem azok. Folyamatos csesztetés, emberség nulla.

Műtétidő. Be akarok menni az előtérbe (jogom van hozzá) mégse tehetem meg. Teló elő, hangosan telefonálok, vezetővel, betegjogi képviselővel - milyen érdekes, onnantól emberszámba vesznek.

A szívem szakadt meg, hogy nem lehettem ott, amikor a kisfiamat kitolták. Olyan riadt volt! Nem nevezném műtétnek, feltárás volt. Bent lehettem volna az előtérben VÉGIG. Mégsem. Jó, túléltem. Vége. Kész, újra a karjaimban. Ölel, mászik rám, a fiam. (A dokink rendes, imádom-szeretem orvost választottunk. A kiírt orvost leváltottuk.) Megfelelő tájékoztatást adott, korrekt volt. Haza is engedett az orvos, altatás után két óra megfigyelés után pakoltunk, és újra itthon. 

műtétMűtét előtt vagy után tetszik ideadni a hálapénzt?

Az arcüreg felszúrása helyett van egy sokkal kíméletesebb módszer. Az orrátmosás egyrészt segít a már kialakult arcüreggyulladás kezelésében, és allergiák esetében is hatásos.

Tovább>>>

Viszont a személyzet egyszerűen hulladék. NEM VÁROM EL, HOGY TUTUJGASSANAK. NEM VÁROM EL, HOGY KÖRÜL UGRÁLJANAK. NEM VÁROM EL. HISZEN EZ NEM EGY HOTEL. DE VEGYÉK A SZÜLŐT IS EMBERSZÁMBA, ÉS PERSZE A GYEREKET. 

ÉS IGEN, KÉRDEZNI KELL, SZÓLNI, MONDANI ÉS TUDNI. MERT KÜLÖNBEN LE SE SZ@RNAK! 

MEG KELL TUDNI VÉDENI GYERMEKEINKET, MERT ŐK MÉG NEM TUDJÁK MAGUKAT…

A.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>