anyaság közlekedés

Olvasom a Bezzeganyát, de nem azért, mert kisgyerekeim vannak, hanem mert Bezzeganya vagyok, még akkor is, ha a gyerekeim lassan felnőnek. Olvasom, mert néha az is vigasztal, hogy már vannak olyan témák, amiket mi kinőttünk, problémák, melyek az idő múlásával megoldódnak. Miközben vannak olyanok is, amelyek előttem állnak megoldatlanul. Mégis három nagylánnyal, úgy érzem, közétek tartozom, Bezzeganyákhoz.

Mit érez egy igazi Bezzeganya, amikor elengedi a 17 éves lányát tömegközlekedéssel (tegnap kapott születésnapjára egy „csodakártyát”, amellyel bemehet a barátnőjével egy cukrászdába, és ezzel a kártyával ehetnek szülinapos sütit), és homokszemcse kerül a gépezetbe?

A homokszemcsét egy buszsofőr testesíti meg...

Mit érez egy olyan anya, aki azt hiszi, hogy mindent kitalált, és igazán menő, mert „csak neki” juthat eszébe egy ilyen emlékezetes nap megszervezése, persze kellő távolságból, majd valaki belepiszkít ebbe a csodába?

A homokszemcsét igyekszünk mi, Bezzegek a minimálisra csökkenteni, de sajnos nem tudjuk kiirtani mindenhonnan.

Most a homokszemcse tehát egy buszsofőr: Nem tudta felváltani az 5000 Ft-ot a menetjegy megváltásánál. A lányomnál egy papír ötezres volt. Nem vitt magával aprót.

Mit érdemel az a buszsofőr: aki elveszi a lányom összegyűjtött pénzét és azt mondja neki, hogy nem köteles felváltani, nem köteles visszaadni, és majd ha szerencséje lesz, megkapja valamikor a vállalattól, mert majd valamikor kipostázzák? (A buszsofőr elvette a pénzét, végig magánál tartotta (a végállomásig.) Nem adott átvételi elismervényt. A kasszában bőven volt váltópénz, mert a lányom belelátott. Kérdőre vonta a sofőrt, ő erre is azt válaszolta, hogy üljön le a seggére.

Mit érdemel az az „ember”, aki nem áll meg a következő megállónál, miután ezt kérte a lányom, aki emiatt nem tud leszállni? A sofőr csak ingatja a fejét, tudatlannak nevezi őt.

Mit érdemel az, aki csak akkor veszi komolyan egy gyerek kétségbeesett sírását, ha már felnőttek állnak mellette, és ők is ugyanazt követelik tőle, amit az a „szaros kölök” már negyedórája, remegve, kiabálva.

Megmondom, mit érdemel: HARAGOT, olyan elsöprő haragot, ami mellett eltörpül egy feljelentés, egy vállalati kivizsgálás, és minden hétköznapi eszköz, amit fel lehet ellene hozni.

JÓ ÉJSZAKÁT, kedves buszsofőr bácsi!

E.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?