Tagadhatatlan, hogy nem egyszer felnőttként is meggyűlik a bajunk a kabátvásárlással. Milyen hosszú legyen? Melyik fazon a legideálisabb? Egyáltalán mit diktál a trend? A lurkóknak még ennél is összetettebb ez a feladat, de szerencsére nem megoldhatatlan! Pláne négy szuper ötletünkkel a zsebedben!

1. Meleg és kényelem = kuckóhatás

A siker egyik kulcsa nem a szép külsőben rejlik. Bár a gyermekkabát online kiválasztásánál ez az, ami elsőre nyilvánvalóvá válik, és természetesen a gyerkőcöket sem hagyja hidegen, ugyanakkor a hosszú távú elégedettség záloga vitathatatlanul a komfortosság bebiztosítása. A gyerekek sokszor nem szeretik hordani a kabátjukat. Azt mondják, hogy nem is fáznak – ez az egyik legtöbbet hangoztatott kifogás, miközben persze az arcukat, orrukat pirosra csípte már a hideg. De persze mindig bukkannak fel újabb és újabb érvek, amik a kabát ellen szólnak. Pedig tényleg nincs apelláta, egy bizonyos hőfok alatt ez a ruhadarab nem választható, hanem kötelező variáció.

Na, de hogyan lehet megkedveltetni mindezt a gyerekekkel? Egyszerűen! Úgy, hogy a kabát egyrészt meleg, és ez alatt nem csupán azt értjük, hogy jól szigetel, megőrzi a testhőt, hanem hogy melegség érzésével tölti el a gyerkőcöt, amikor felhúzza. Másrészt ezzel szoros összefüggésben a kényelem is elsőbbséget élvez. Ha sehol sem szorít, vagy éppen semmibe sem akad el a választott modell, akkor nem okozhat kellemetlenséget napközben. Így már a legtöbb jól megkomponált kifogás pillanatok alatt leszerelhető.

2. Víz- és szélállóság nélkül egy tapodtat sem

Bár a tél szólhatna a csapadékmentes mínuszokról, vagy a csendes hóesésről, azért azt látjuk, hogy többnyire nem ez a helyzet. A tomboló szél és a szakadó eső kettőse annál inkább jellemző, amihez általában kemény 1 Celsius-fok társul. Azaz az optimális ruhadarab védelmet biztosít mind a széllökésekkel, mind a vízzel szemben. Ez a kitétel nem csupán a gyerkőcök viseletére igaz! A női téli dzseki a MODIVO.hu-n ugyanezt a „pajzs” funkciót tölti be, hiszen senki sem akarja végigdideregni a télvíz idejét.

3. Helyet kérünk a növekedésnek!

A kabát ideális méretét alapvetően nem könnyű megtalálni. A túl szűk variációk természetesen szóba sem jöhetnek, ugyanakkor jó ötlet némi mozgásteret biztosítani a növekedésnek. Vagyis a túl bő előtt egy lépéssel található valahol az optimális alternatíva, ami bár szabad mozgásteret borítékol, ám nem balesetveszélyes, mert nem akad bele semmibe.

4. Tartósság, minőség – nélkülözhetetlen kulcsszavak

Igaz, a gyerkőcök gyorsan nőnek, ezáltal a ruhatár cserélődése sem nevezhető lassúnak, ellenben lényeges, hogy a kabát alapanyaga kellő strammságról tegyen tanúbizonyságot. Ez a minőség egyik vitathatatlan jele. Hogy miért? Azért, mert a gyermeki élettel együtt járnak olyan fizikai megpróbáltatások és kihívások, amiknek az átvészelésére csak és kizárólag a ténylegesen ellenálló modellek képesek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még annak ellenére is célszerű a minőséget preferálni, ha erőteljesen sejthető, hogy a lurkó a következő szezonban már másik kabátot kénytelen majd viselni.

(x)