Mit tenne a Bezzeganya? című sorozatunkban újabb kérdést vet fel Edina, aki arra kíváncsi, hogyan lehet egy kétéves kisfiút leszoktatni arról, hogy éjjelente megjelenjen a szülők szobájában, hogy az ő ágyukban aludjon tovább.

photo © 2008 Summer | more info (via: Wylio)

 

Továbbra is várjuk a megszokott mailcímre gyermekneveléssel kapcsolatos konkrét problémáitokat, amelyeket a Bezzeganya olvasói elé tárunk, hogy tapasztalatokkal, tanácsokkal segítsék a kérdezőt.

Kétéves kisfiunk mostanában rákapott arra, hogy hajnali 4-kor cumival, takaróval együtt átjön az ágyunkba. Ilyenkor mellénk fekszik, és alszunk tovább. Jó esetben. Rosszabb esetben nyugtalanul fészkelődik, rúgkapál, nyögdécsel, fel-felriad, tehát a mi alvásunk is 4-ig tart. Egyszer megpróbáltam felnyalábolni és átvinni az ágyába, de kiabált és visszajött. Nekem jó érzés, mikor átjön, nem zavar, ha utána tudok aludni, de ha az apja sem pihen, meg én sem, ez hosszú távon gondokat okozhat. Nem beszélve arról, hogy pár héten belül megérkezik a második gyerek, akit, tudom előre, magam mellett tartok majd éjjelente és alvás közben, az ágyban fogok szoptatni. Az pedig már testvérek között is négy ember egy ágyban – talán el sem férünk majd.

Mit tenne a Bezzeganya? Van valami jó módszeretek arra, hogyan szoktassam vissza az ágyába?

Edina