nagycsaládos Bezzeganya klub nagyszülők család

Egy hét szünet után ismét lesz klub. Március 26-án a témánk a „nagyszülők” lesz. Egyrészt sokan és sokszor emlegetik, hogy mennyire fontos lenne, ha besegítenének a gyereknevelésbe, logisztikába, vigyázásba, a szünetek átvészelésébe a nagyszülők. Másrészt sok családnak nincs kihez fordulnia, mert vagy nem élnek a nagyszülők, vagy olyannyira megromlott a kapcsolat, hogy olyan, mintha nem is lennének, esetleg nagyon távol élnek a családtól, vagy betegek, maguk is gondozásra szorulnak, vagy még aktív dolgozók, esetleg kisebb testvért nevelnek még. Arra keressük a választ, hogy mi lenne jó a fiatal szülőknek, és ugyanakkor mi lenne jó a nagyszülőknek.

Gyakori panasz, hogy „de hát én felneveltem 1-2-3… gyereket, és nem kell a tanácsom”, vagy a másik oldalról, „annyi sok elavult butasággal tömik a fejünket, és nem értik, hogy az helytelen”. Mit tehetünk, hogy egymást támogató, békés családi életünk legyen? Ha nincs hadra fogható nagyi, erről a segítségről le kell mondjunk? Ki hallgasson kire a vitás kérdésekben? Miért van egyáltalán vita? Lehet békésen is? Mit várnak a fiatalok a nagyszülőktől? Mit várnak a nagyszülők a fiataloktól?

Gyertek anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák! Beszélgessünk, hogy közeledjenek az álláspontjaink, és egymás javára éljünk. Várlak benneteket az ingyenes Bezzeganya Klubban, a Práter12 közösségi térben (Budapest VIII. kerület Práter utca 12) március 26-án 17-19 óráig egy finom teával. Bátran hozzatok gyereket is.

Bár vendéget ígértem erre a hétfőre, amit sajnos nem sikerült megszervezzek, de ami késik, nem múlik. Még mindig időpont-egyeztető tárgyalásban vagyok egy kedves szülésznővel, és egy kedves csecsemős nővérrel. Amint lehet, őket várjuk sok szeretettel.

nagycsaládos

nagycsaládos Bezzeganya klub nagyszülők családBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?