Két héttel ezelőtt arra kértünk benneteket, írjátok meg, hogyan és mikor mentetek, vagy terveztek újra munkába állni a gyerekeitekkel otthon töltött idő után. A poszthoz több száz kommentet írtatok, köszönjük. Most még egy lépéssel tovább megyünk. Szakértői segítséggel (Szalma Ivett munkájának köszönhetően) összeállítottunk egy kérdőívet, ami sugalmazás nélkül a legfőbb problémákra keresi a választ. Együttműködésre hívjuk a nagy női és babás-mamás oldalakat, női bloggereket, nőszervezeteket. Segítsetek, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet, segítsetek, hogy az eredmények eljussanak a döntéshozókhoz!

Sokan és sokfélék vagyunk. Nők, gyermeket tervezők, kisgyermekes anyák. Együtt sikerre vihetjük az ügyünket. Arról, hogy a középosztálybeli nők a gyermekvállalás után milyen lehetőségek közül választanak a munkába állás kapcsán, még nemigen készült széles körű és kizárólag az érintettek véleményét feltáró, bemutató kutatás. Eddig. Zártkörű minisztériumi meghallgatások, életszerűtlen és drága kutatások helyett mi a valóságot szeretnénk megismerni és megismertetni.

Nektek öt perc, de tehettek valamit, ami mindannyiunknak számít. Minél többen töltitek ki a kérdőívet, annál pontosabb képet adhatunk arról, hogyan és milyen szempontok alapján döntünk anyaként a munkavállalásról. Mert elsősorban nekünk fontos, hogy az általános megállapítások és a kamuszagú konzultációk helyett bemutassuk, mi a valóság.

A kérdőívet itt tölthetitek ki.

Bezzeganyák