Március 3-án megbeszéltem a majdnem másfél éves kisfiammal, hogy amit szopizás néven művel, annak már semmi értelme, úgyhogy vegyünk könnyes búcsút tőle. Két-háromnaponta fogadta csak el, én kínáltam folyton, de sokszor besztrájkolt. Vagy éppen két perc után, mire a lassú tejleadóm észbekapott, abbahagyta és ment a dolgára. Rá két napra péntek este belázasodtam, úgyhogy megkönnyebbülésig fejtem fürdés közben és mentateát ittam, ennyi szerencsémre elég is volt. 

Tíz éve ismerem a vőlegényem, akkor múlt a hároméves évfordulónk, de a szoptatás alatt katasztrófa volt a nemi életünk. Tudom, erről nem illik beszélni, de szerintem fontos más anyáknak is tudni, hogy nincsenek egyedül. A fiam öt hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, nyolc és fél hónapos volt, mire végigaludt egy éjszakát. A szoptatás miatt nagyon nehezen nedvesedtem, és a libidóm is a béka segge alatt volt. A gyereknek 7-8 óra ébrenlét kell, hogy kidőljön, úgyhogy 10-nél hamarabb nem alszik el. 

A vőlegényem a lelkitársam, a legmegértőbb férfi a világon, rengeteg türelme van hozzám (minden téren, főleg most), de ritkán vettük rá magunkat a szeretkezésre a hosszú előjáték miatt. Na, ez mind megszűnt, amint abbahagytam a szoptatást. Úgy éreztem, újra önmagam vagyok, állandóan csinálni akartam, és a fiam is elkezdett már 9 körül elaludni. 

Októberre terveztük az esküvőt. Rengeteg ismerősöm próbálkozott az első, második vagy épp a harmadik gyerek projekttel, így a szörnyű szülésélmény ellenére elgondolkoztunk, mégis csak bele kéne vágni egy második gyerekbe, mert mire összejön… Idén leszünk 30 évesek, plusz 5 kg van mindkettőnkön..

Kértem időpontot teljes kivizsgálásra, és elkezdtem diétázni, meg amennyire tudtam a délutáni alvásidőben - edzeni. Április végén megjött, (én már a 6 hetes kontrollra is úgy mentem, hogy megvolt és utána szépen, rendszeresen havonta meg is látogatott Vér Néni.)

Ott már a párom elkezdett folsavat, magas dózisú C vitamint és Magne B6-ot szedni. Amint elmúlt, én is csatlakoztam hozzá, bár én alapból szedtem egy nőknek való multivitamint. Illetve hát a lényeg, kétnaponta együtt voltunk. Fura volt, mert azt hittem, erőltetett lesz az egész, de annyira spontán volt, sokat beszélgettünk, hétvégén alvás időben is összehoztuk, és ha valami csoda folytán a gyerek nem kelt fel 7-kor, akkor reggel is összebújtunk. 

Ez nagyon hiányzik a gyerek előtti életből, hogy lustálkodsz reggel, nem sietsz kikelni az ágyból és élvezitek a pillanatot. Bár nagy szerencsém van, mert a fiam hiába kel fel 7 körül, jön oda bújcizni, puszikat ad, simogat, kicsit beszélgetünk (főleg én beszélek) és mikor már nagyon kell pisilnem, csak akkor kelek ki. Addig a bekészített innivalót megissza, és peluscsere után együtt csinálunk reggelit. Mondjuk nem egy nagy evő, és válogat is rendesen, se ciciért, se ételért az életben nem borult még ki. 

Na, nézegetem, pont egy hétvégén volt a peteérésem, amikor mentem át a fiammal egy barátomhoz kerti partira. Aznap sokáig aludt, úgyhogy nekünk már alapból jól indult az a szombat.. apa meg haverokkal volt utána. Mikor megkérdezték, kérek-e egy fröccsöt, az ugrott be, hogy basszus, NANÁ, HOGY IGEN! 39 hét terhesség, majdnem másfél év szoptatás, közben két-háromszor fordult elő, hogy megittam valamit… és ez valamikor hamarosan elölről indul. 

Az elkövetkező napokban kerestem az alkalmat egy-egy pohár valamire, illetve feltankoltam a szervezetem tatárral es tiramisuval. Egy héttel a peteéréses hétvége után, nagyban csappant nemcsak a szexuális étvágyam, de úgy az életkedvem. Nem bírtam edzeni, aludtam a gyerekkel délután. Nem bírtam enni, folyton hányingerem volt, éppenhogy el tudtam látni a fiamat, de feküdtem is egyből vissza az ágyba. És borzasztóan fájtak a melleim, és egyik este észrevettem, hogy megint van tejem. Mondom ilyen a büdös életbe nincs, egy héttel utána. Tuti pms tünetek.

De azért a kis ördög csak nem aludt, volt otthon egy korai teszt, megnéztem, mikor 99% pontos, négy nappal a nem várt előtt. Ez egy gyönyörű pénteki napra esett, aludni nyilván alig bírtam, ahogy elment otthonról apa, mentem is pisilni. A fiam jött velem természetesen. El akartam olvasni a papíron, mennyit kell várni, de szinte azonnal megjelent a két csík. Kimegyek, felveszem a szemüvegem, nézem… mondom ez még mindig két csík. Gyerek nagy szemekkel néz rám. Mondom kisfiam… nagytesó leszel. Hívom anyukámat, teljesen ledöbbenve, még mindig alig merem elhinni, hogy hát ezt megint elsőre összehoztuk. 

Közben beszéltem két barátnőmmel, hogy az uram 30. meglepi bulijára szeretnék egy babás lufit, amivel elmondom neki és a családnak is a jó hírt. De ahogy telt a nap, rájöttem: nem bírom ki, hogy még két hétig titokban tartsam. /Főleg, hogy meg is volt kora délután az első hányás./ De ő a mindenem, a másik felem, alig várom, hogy hazaérjen a munkából, és elmeséljem, milyen napunk volt, és neki milyen volt a napja. Ha nekem ezt még 2 hétig titokban kell tartani, én felrobbanok minimum. 

Úgyhogy nem létező kreativitásom elővettem, kis cipősdoboz, bele a pozitív teszt. Közepes doboz, bele egy kis cipő. Nagy doboz: bele egy babanapló. Este lefektettük a fiunkat aludni, aztán leültünk filmezni. Film közben persze kitaláltuk, hogy pisilni kell, popcorn, üdítő. Na, itt kimentem és behoztam a dobozt, hogy nagyon boldog előszülinapot, nesze egy cipősdoboz. 

Teljesen elérzékenyülve mondja, hogy nem vagyok normális és milyen kedves meg figyelmes vagyok, meg hogy reméli, a szülinapjáig nem kap mindennap egy ajándékot, mert agyoncsap. Kibontja, nézi a babakönyvet. Ezt most nekem kell kitölteni?! Nézi a cipőt. Szerintem ez kicsi lesz a gyerekre. Nézi a tesztet. Két csík az pozitív?! Vagy… most akkor mi? 

Igen, Kicsim, terhes vagyok. 

Megöleltük egymást és ivott egy sört. Micsoda mázli, hogy én bepótoltam, ami megint kimarad két évre. 

Utána leültünk, és szépen átbeszéltük, hogy milyen költségek vannak a gyerek első évében, hogy le kell mondani az esküvőt, hogy meg kell csinálni végre a gyerekszobát... stb. stb. 

Meg hogy most nem lehet orvost fogadni, és teljesen másik kórházba tartozom, mint ahol a sürgősségi császár volt, úgyhogy lelkileg elég sok mindent helyre kellett tennem/tennünk magunkban. 

Hédi

Terhességgel kapcsolatos cikkeinket ide kattintva olvashatod el.