A kórház neve: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ   

A szülés időpontja (év, hónap): 2022.01.

A kórház állapota: Változatlan: kb 10 éve nyúltak hozzá.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Alapvetően tiszta.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Nem tudom, program-sürgősségi császár lett, a szülőszobában csak addig voltunk, amíg a sebészcsapat összeállt.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az orvosokról részben tudok nyilatkozni: aki megvizsgált, ritka bunkó volt. Az orvosom, aki végezte a császárt és a neki segédkező orvosok kedvesek voltak, tréfálkoztak. Az anesztes orvos nagyon segítőkész volt és nyugtatott végig, velem együtt lélegzett, amikor megijedtem.

A szülésznők a szülőszobán aranyosak és jó kedélyűek. Az osztályos szülésznők tüneményesek: fiatalok, kedvesek, bejönnek bemutatkozni, elmondják, mit miért csinálnak, és mindig érdeklődnek, hogy érzi magát az ember.

A csecsemős nővérek inkább kiégettek és nem különösebben segítőkészek. Ha az ember lánya leadná a babáját, hogy tudjon aludni, akkor fel vannak háborodva, még akkor is, ha az egész osztályon alig vannak és gyakorlatilag nincs baba, akire vigyázniuk kellene.

A kórházi védőnő hihetetlenül kedves és rendes, rugalmas.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nem tudom, császáros voltam.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Jelenleg a koronavírus miatt nem lehet benn, de ő kapja meg a babát elsőnek kiemelés után.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Nem lehet látogatni egyáltalán. Nekem a férjem kb. az osztály bejáratáig könyörögte fel magát, hogy tudjon nekem enni hozni a diétám miatt. Amúgy szerintem nem is baj, hogy nincs látogatás, nagyobb a nyugalom.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruha, pelenka, popsitörlő.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Három ágyra jut egy vécé+zuhanyzó.

Van-e VIP szoba? Nem tudom.

Koszt mennyisége, minősége: Mennyiségre nagyon kevés, minőségre pedig szocreál menza. Reggelire és vacsorára 1-2 zsemle margarinnal, minimális felvágott vagy sajt, joghurt (az élelmesebbek többet tudnak enni, ha időben mennek). Ebédre leves és valamilyen egytálétel, ami lehet jó is (rizses hús) és fogyaszthatatlan is (azonosíthatatlan főzelék valamivel benne). Célszerű vinni mellé ennivalót, mert egyébként kevés. Tea van: keserű és édes por.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Alapvetően rendben volt, mivel második babám született, így szerencsére nem voltam teljesen fogalmatlan. Az orvos és szülésznő adott információkat, a csecsemősöknek meg nem kellett.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Érdemes készülni ennivalóval és rengeteg türelemmel a csecsemősök miatt. Emellett továbbra sem értem, hogy miért nem lehet az ajtókra rendes kilincset tenni, hogy a belépő ember ne berobbanjon a szobába, hanem csak belépjen. Emellett olyan jó lenne, ha a vizitek, lázmérések, vizsgálatok nem a hajnali órákban történnének – mi értelme van szerencsétlen frissen szült édesanyát reggel 5-kor kelteni vérnyomás- és lázmérés érdekében? 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 5
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 7
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 9

VT

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a Honvédkórházról, olvasd el!

Nem fogsz sokat aludni a szülés után a Honvédban

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?