Hallottam már olyan vélekedést, hogy nem sok minden változik, ha megszületik a gyerekünk, csak eggyel többen leszünk. Nem fogja uralni a gyerek az életünket. Ő fog alkalmazkodni hozzánk. Majd a nagymamák szépen megbeszélve, egymással és velünk is egyeztetve, segítenek. Meg olyat is, hogy én aztán nem fogok bálnára hízni, gömbölyödni! Csak bio, csak egészséges, csak a legjobb táplálékot fogom elfogyasztani. Szülés után hat héttel visszaáll a rend, heti háromszor edzek a kedvenc konditermemben, hétvégente pedig futni járunk családilag. Nem mondok le a csinos ruhákról és finom sminkkel az arcomon jövök-megyek, várom haza a férjemet.

Vagy épp azt mondja valaki, hogy ahogy csak lehet, elcsábítom újra a férjemet, és jobb szerető leszek, mint valaha. Esténként, ha lefektettük a gyereket, jön a mi időnk. A férjem elmeséli a napját, és én is neki, hogy mi történt velünk itthon. Aztán jókat beszélgetünk, hisz végre lesz időnk rá. Én aztán nem leszek otthon unatkozó, kinyúlt pólós, borzos, macinacis nő!

Mindannyiunknak vannak elképzelései, hogy mi lesz, ha végre megszületik a hőn áhított új családtag. Tervezünk, elhatározunk, igyekszünk mások hibáiból, már amit mi látunk, vagy annak látunk, tanulni. A valóság azonban az, hogy minden képzeletünket felülmúlja majd az az időszak.

Október 15-én, hétfőn este, 17-19 óra között, a Práter12 közösségi térben (Budapest VIII. kerület, Práter utca 12) beszélgessünk arról, mi változik szülés után! Testi és lelki változásokról is szó lesz, sőt, a családi viszonyok változásairól is. Titeket mi lepett meg a legjobban? Vagy esetleg nem ért meglepetés? Várlak benneteket egy finom teával.

nagycsaládos

Októberi témáink:

22. A halál kérdése

29. Fogadott orvos, szülésznő, dúla, kitől mit várhatok?

Novemberi tervek:

Társasozzunk, de mit, mikortól? Felnőtt társasjátékok (ehhez vendégünk is lesz, szakember)

Környezettudatosság

Ápoljuk-e a párkapcsolatot, vagy míg szeretjük egymást, ez megy magától?

Munka és család

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>