PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

PR-tartalom

Az intelligens diéta a tudatosságra épít, szó szerint, méghozzá az emésztőrendszerünk tudatára. A hasunkban ugyanis félmilliárdnyi idegsejt van, amelyek azért dolgoznak, hogy testünk jól működjön és a lelkünk is egyensúlyba kerüljön.

A hasunkban 500 millió neuron található, amelyek hálózata és idegi funkciói hasonlítanak agyunk működéséhez. A kutatók így azt állítják, hogy emésztőszerveinknek saját idegrendszere van, amely önállóan is képes döntéseket hozni és durván befolyásolja testünk működését, sőt még a gondolkodásunkat is. Ezért is érezzük sokszor már zsigerből is a bajt.

Ugyanakkor a boldogsághoz és szervezetünk általános jólétéhez szükséges szerotonin 90 százaléka is a bélidegrendszerben termelődik. De a hasonló hatású dopaminoknak a fele is ezen az eddig figyelmen kívül hagyott helyen készül. Nem véletlen, hogy a szívhez is a gyomron át vezet a legrövidebb út.

Ezt az összetett és finoman hangolt bélidegrendszert arra is használhatjuk, hogy rendbe hozzuk szervezetünk működési zavarait, segítségével elérhetjük például az ideális testsúlyt és a jó közérzetet. Hogyan?

PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

A has okosabb
 

Bélidegrendszerünket agyunk könnyen kibillentheti egyensúlyából, elég egy kis stressz, és a rohanó életmód miatti rossz táplálkozás máris testsúlyproblémává alakul. Agyunk tehát igen nagy hatással van hasunk „jóllétére”, de a jó hír az, hogy ez kétirányú kapcsolat. Egy finom étel elfogyasztásakor a bélidegrendszer kellemes érzést küld az agynak, ez pedig mosolyt varázsol arcunkra.

A hasi idegrendszer tehát az agyunkat is stimulálja, sőt, bizonyos helyzetekben okosabban is jár el annál. Nem lebecsülendő a teljesítménye, sok mindenre kell odafigyelnie testünk ellátása során. Emiatt érdemes kiismerni a működését és törődni vele. Például étrend-kiegészítők révén pótolhatjuk számára a táplálékunkból hiányzó anyagokat, és rajta keresztül megerősíthetjük a teljes emésztőrendszert.

PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

Az agy-bél tengely sematikus ábrázolása

Angolul tudóknak videók: https://www.youtube.com/watch?v=ZeT_v881niY

https://www.youtube.com/watch?v=awtmTJW9ic8

Minden hasban dől el
 

Szokták mondani „mindig minden fejben dől el” – nos, a diéta valószínűleg kivétel, mert annak során „minden hasban dől el” – vélekedik Benes Beatrix, aki másfél év alatt 27 kg-ot fogyott. Elmondása szerint ezt annak az étrend-kiegészítő kúrának köszönheti, amellyel sikerült emésztőrendszerének működését optimálissá tennie. Hangsúlyozza, hogy mindenkinek, aki fogyókúra előtt áll, vagy szeretné magát jobban érezni, első lépésként az emésztését kell helyre állítania.

PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

                              Benes Bea, Budapest, banki ügyintéző, 3 gyermekes anyuka

A testsúlyprobléma valóban nem csupán esztétikai, sokkal inkább egészségügyi kérdés – teszi hozzá Dr. Sárközy Géza, a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó European Trade Partners Kft. szakértője. Kutatóink fókuszában a bélidegrendszer és az emésztés segítése, ezáltal pedig a diéta támogatása áll. Az enterális idegrendszerre koncentrálva kifejlesztett Fyttin étrend-kiegészítőnk például abban segít, hogy intelligens módon fogjunk hozzá egy fogyókúrához, az ideális testsúly eléréshez.

Azért nevezzük ezt intelligens diétának, mert közvetlenül a célterületre, valamint az azt szabályozó mechanizmusokra hat. Elsőként ellátjuk a bélidegrendszert a jó működéshez szükséges elemekkel. Ha már jól működik, akkor elkezd csökkenni az étvágy, és gyorsul a zsírlebontás. Végül támogatjuk a bélflórát is, hogy minden rendben legyen odabenn.

Érdekes, amellett persze óriási élmény is volt megtapasztalni, hogy a Fyttin miként dolgozik együtt a hasammal – említi meg Benes Beatrix. A diétázók, mint én is, rengeteg nyers zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, az én egyik kedvencem például a káposzta. Ezek emésztése persze sok kellemetlenséget okoz, nehezen birkózik meg vele a gyomor és a bélflóra. Amellett, hogy megszűnt minden gond ezek fogyasztása után, a fogyókúrázás most lett először eredményes egész életemben – hangsúlyozta.

PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

Bontsunk zsírt kolinnal
 

A Fyttin italban azoknak az anyagoknak a pontos keverékét állítottuk össze, amelyek egymás hatását felerősítve támogatják a bélidegrendszer működését – hangsúlyozza Dr. Sárközy Géza. Az egyik fontos elem a kolin, azaz a B8 vitamin, amelyet kevésbé ismerünk. Pedig rengeteg feladata van, főként az emberi sejtmembrán építőeleme, de többek között a zsírlebontást is serkenti.

A kolin egész életünkben, magzati kortól az idős korig alapvető szükségletünk. A vízben oldódó vitamint többnyire a táplálékkal vesszük fel, de sajnos nem eleget. Viszonylag nagy mennyiségben található a tojásban, a májban, a lazacban, a kelbimbóban és a karfiolban. Megváltozott táplálkozási szokásaink miatt a legtöbb ember kevés kolint fogyaszt. Kisebb mennyiségben a szervezet is előállítja, de ez nem elég a normál működéshez. A Fyttin ital rendszeres fogyasztásával elegendő kolint viszünk be a szervezetbe, de a fejlesztők ezen kívül még más elemeket is belesűrítettek a folyadékba a hatékonyabb diéta érdekében.

Jótékony összetevők
 

A Fyttin ital másik fontos eleme a naringin, jellemzően a grépfrút héjának belső részéből vonják ki – kesernyés ízét valamennyien jól ismerjük. A bioflavonoidok, tágabban a flavonoidok közé tartozik, amelyek felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. Erős antioxidáns, csökkenti az elhízás okozta, elsősorban a zsírszövetekben megjelenő gyulladások mértékét, valamint a vér zsír- és koleszterinszintjét.

Nincs éhségérzet
 

A Fyttin ital fehérje-izolátumot is tartalmaz, amelynek feladata az étvágy csökkentése a bélidegrendszer befolyásolásával. Ez nagyon hasznos kiegészítő funkció az eredményes fogyókúra érdekében, mert ennek révén nem kell magunkat sanyargatni kínzó koplalással a diéta során.

Jó baktériumok a bélflórának

A bélflórában a jó baktériumok számának növeléséhez egy nagyon kevés laktózt is tartalmaz a folyadék. De ez olyan kis mennyiség, hogy a laktózintoleranciával élőknek sem kell tartani tőle.

A Fyttin étrend-kiegészítő ital tehát egy olyan precízen előállított oldat, amely általánosságban is segíti emésztőrendszerünk egészségét. Ez a kombináció karbantartja bélidegrendszerünket, jobb zsíranyagcserét eredményez, fokozza az alkalmazott diéták hatékonyságát, hogy kívül-belül Fyttinek legyünk.

PR tartalom diéta fyttin intelligens diéta

A Fyttin Étrend-kiegészítő ital működése

PR-tartalom