Tünde teszt fürdés játék fürdőzselé

A Facebookon láttam a minap a Fürdőzselé hirdetését, alatta rengeteg kommenttel, melyekbe beleolvastam. A sok fújoló vészmadár még inkább felkeltette érdeklődésemet. Sokan azt írták, hogy ők ugyan nem tennék be a gyereket ilyen „vegyszerekbe”, mert a bőrüknek ártani fog, meg hogy környezetkárosító és fölösleges. (Hja, egy csomag lufi is fölösleges, végül is csak levegő van benne, ésezértmégfizetszis?!) Mindezt úgy írták, hogy soha életükben nem próbálták a terméket, és ha valami új (és még drága is), akkor az már biztosan csak szar lehet szerintük. Na, szóval gondoltam, megnézem, mit tudnak ezek a fürdőzselék, és nem átallottam a gyerekeket tesztalanynak használni. (Előrebocsátom, nem változtak gyíkká, nem lett a bőrük pikkelyes és nem kellett órákat takarítanom utánuk, mint ahogy a kommentek látni vélték előre.)

Tünde teszt fürdés játék fürdőzselé

Kétfajta csomag érkezett: az egyik nyúlós végeredményt ígért, a másik zseléset, ha a port beleöntjük a kád vizébe. Egy csomag kb. 40 literre van kalibrálva, tehát olyan 10-15 centis vízben éri el az ideális állagot.

Először a nyúlós fürdőzselét teszteltük. Beöntöttük a rózsaszínes port a kádba, kavargattuk, majd a víz valóban elkezdett „nyúlni”. A kisebbik gyerek bátrabb volt, ő rögtön belemászott a furcsa állagú, rózsaszín „vízbe”. A nagy csak akkor tette bele a lábát, amikor megbizonyosodott, hogy a kicsi túlélte az érintkezést a ragaccsal. Innentől kezdve nem volt megállás. Az első percekben kiderült, hogy a nyálka nemcsak nyúlik, hanem igen csúszós is. (Erre egyébként figyelmeztetnek a csomagoláson is.) Az ide-oda csúszkáláson kívül azon vihogtak leginkább, hogy olyan, mintha rózsaszín takonyban ücsörögnének.

Kicsit magukra hagytam őket, hadd játszanak a takonnyal. Na, ez volt az egyetlen hiba. (És nem azért, mert túl kicsik lennének: 7 és 12 éves gyerekekről van szó.) A kicsi kitalálta, hogy neki pisilnie kell, és gondolkodás nélkül kimászott a kádból, elcuccogott a vécéig és ráült nyálkásan. Én ekkor értem csak oda. A kádtól a folyosóig mindent beborított a nyálka, melyet papírtörlővel igyekeztem feltakarítani. (Még a macskának is szétszaladtak a lábai, amikor belegyalogolt.)

Tünde teszt fürdés játék fürdőzselé

A fürdés végeztével lezuhanyoztam a gyerekeket, simán lejött vízzel a zselé a testükről, a kádban lévő cucc pedig felhígítva szintén akadálytalanul távozott a lefolyón. Nem hagyott foltot, nem maradt nyálkás a kád és nem kellett semmilyen vegyszert használnom a takarításhoz, elég volt vízzel leöblíteni a kádat.

Tünde teszt fürdés játék fürdőzselé

Következett a zselé. Na, ez még érdekesebb volt, mint a nyálka: a külsőre ugyanolyan por a kád vizet olyan állagúvá varázsolta, mint az a kocsonyás izé volt, melyet a nyolcvanas években lehetett kapni az aluljárókban.(Emlékeztek? Kis zacskókban árulták a színes zselét, és vázába, akváriumba, vagy cserepes virág földjére kellett tenni, sokáig megtartotta formáját.) A gyerekek sikoltoztak örömükben a majdnem szilárd halmazállapotú kocsonyában, és nagyon tetszett nekik, hogy az apró játékállatok megmaradnak a felszínén, a nagyobbakat pedig szép lassan elnyeli a meleg, rózsaszín zseléfürdő.

Miután befejezték a játékot, lecsapatták magukat zuhannyal, majd még izgalmasabb „kísérlet” következett: a zseléoldó port kellett beleönteni a kádba, hogy a matéria alkalmas legyen arra, hogy távozzon a lefolyón keresztül. A fehér por percek alatt folyóssá változtatta a zselét, majd lefolyt. A maradék szemcséket vízzel leöblítve távolítottuk el. Ez sem hagyott foltot vagy nyomot, és szerencsére a kád mellett is csak néhány zselédarabot találtam (a zselécsata eredményeként).

Tünde teszt fürdés játék fürdőzselé

Összességében nekem eszembe sem jutott (a takony elnevezés ellenére sem), hogy gusztustalan vagy undorító lenne a több színben kapható zseléfürdő: inkább egy izgalmas, újfajta élmény, amit még sosem próbáltunk. Jó, az ára elég húzós, de nyilván nem mindennapos használatra való, viszont egy-egy ünnepi alkalom esetén vagy jutalomként bevethető. És ahogy jeleztem, nem lett semmi bajuk a gyerekeknek az extrém fürdőtől, ahogy a csomagoláson is olvasható: bőrbarát anyagokból készült, nem irritál. Ja, és biológiailag 100 százalékban lebomlik, így a környezetvédők is megnyugodhatnak.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?