Tervezett baba, három hónap alatt össze is jött. A terhességem végig problémamentes volt, semmi panasz, vérzés vagy görcsök nem voltak. Boldogan éltem meg, dolgoztam, amíg tudtam. Nem első baba volt, tudtam, mire számítsak, ami a szülést illeti. De most elhatároztam, hogy gyors és könnyű szülésem lesz, és minden rendben lesz velünk. Ezt a babával is gyakran megbeszéltem, tudta már ő is, mi a terv.

A  kilencedik hónapban egyik éjjel arra ébredtem, hogy talán fájásaim vannak, kipattant a szemem, és csak az órát lestem. Vártam mindig a következő fájást. Éjfél körül már tudtam, hogy ez szülés lesz. Nem estem pánikba, örültem, nyugodt maradtam, és folyamatosan azt sugalltam a babának „minden rendben lesz, hamarosan találkozunk”.

Beleültem egy kád vízbe, nyugtató zenéket hallgattam, relaxáltam. Hajnalban ébresztettem a férjem (hamarabb nem akartam, hadd aludjon a szülés előtt), akkor már 6 perces fájásaim voltak.

Indultunk a kórházba. Ott sajnos lelassult minden. Volt, hogy 15 percig se volt fájás, azt hittem először, hogy megviccelt a baba, és még esze ágában sincs jönni. Másfél órát kellett várni az ügyeletes dokira, addig stresszeltem, ez okozhatta a lassulást, mert miután megvizsgált, burkot repesztett, közölte hogy már 3 ujjnyira vagyok nyitva. Megnyugodtam, majd újra szaporodtak a fájások, már 4 perces volt.

Nem fogadtam dokit, bár anyagilag megtehettem volna, nem éreztem szükségét. A szülésznő tündéri volt, a doki is nagyon kedves. Végre bejöhetett a férjem is. A szülőszobában vajúdtunk kb. másfél órát, akkor már éreztem, hogy lassan itt az idő...

Jött a doki, szülésznő, felfeküdtem a szülőágyra és kb. négy tolófájással meglett a babánk. Gátvédelemmel, oxi és minden más beavatkozás nélkül, aminek kifejezetten örültem. Aranyóra volt, mindent megkérdeztek, hogy megengedem-e, mikor vihetik el a babát, mikor fürdethetik, stb. Nagyon jólesett, hogy emberszámba vettek, mindenki gratulált.

A szülésznő minden nap bejött megnézni külön minket, megölelt a hazajövetel előtt. Hozzátenném, hogy egy nem túl jó hírű vidéki kórházról van szó. Előre senki nem kapott pénzt! Nagyon jól éltem meg, boldog emlék marad, az biztos. Hiszem, hogy a pozitív hozzáállás, gondolkodás segített ebben a könnyű és problémamentes szülésben.

Egy boldog anyuka

Másoknak is vannak hasonló tapasztalatai:

Megbeszéltem a fiammal, hogy gyorsan szülessen meg

Könnyen született meg a kislányom, mert megbeszéltem vele

Megbeszéltem a fiammal, hogy gyorsan szülessen meg