nagycsaládos Bezzeganya klub

Szeretnék nektek a terveinkről írni. Miért is érdemes eljönni?

Tünde korábbi kérdésére több válasz is érkezett, hogy miről szeretnétek posztokat, mit beszélnétek meg a blogon szívesen. Természetesen ezekből is merítettem bőven, hogy milyen témákat járjunk körbe. Aztán visszanézve az elmúlt időszakok legnépszerűbb témáit, amik újra és újra sok-sok kommentet generálnak, szintén bekerültek a listába, a beszélgetni valók közé. Így lesznek párkapcsolattal kapcsolatos kérdések, a kismamákat, várandósokat érdeklő dolgok, a kisgyerekek körüli gondok, bili, dac és társai, de lesznek kamaszokkal kapcsolatos kérdések is. Ovi, suli témakörei természetesen, egészségmegőrzés, sport, munkakérdések is előkerülnek majd.

A tervek arról szólnak, hogy hetente más és más téma kerül elő, más és más érdeklődési csoportnak. Havonta vendéget hívunk, egy szakembert, akinek minden oda vonatkozó kérdésünket is feltehetjük. Természetesen egyszerre mindent nem lehet bezsúfolni abba a két órába, amire időnk lesz délutánról délutánra, de előbb-utóbb mindenki kívánságát igyekszünk teljesíteni. A kétórányi alkalom felét egy konkrét, arra a hétre előkészített téma foglalja el, a maradék időben kötetlen beszélgetéseknek tartunk fenn egy kis időt. Persze, csak ha az adott, aktuális téma nem visz el minden időt.

A vágyálmok között szerepel, hogy kézműveseket is hívunk, elsősorban Bezzeganyákat, akik bemutathatják portékáikat, és lehetőséget biztosítunk a vásárlásra is. Ez azonban a jövő zenéje. Mindenképpen szeretnék lehetőséget biztosítani a segítségnyújtásnak. Így ha a csoportban valakinek mondjuk kendőkötési problémája van, és van, aki tud segíteni, rajta, bátran lehet, biztosítunk rá időt. A nagy, anyagi vonatkozású projekteket nem itt szeretném, ha megoldanánk, sőt én elzárkózom a politikai kérdésektől is, amik előre nem visznek, csak gyűlöletet keltenek. Természetesen, ahol érdemi vita lehet, ott nincs elzárkózás. Nem szeretnék ruha cserebere alkalmakat tartani, mert a feleslegnek nincs hely, de természetesen egymás között megbeszélve akár ez is belefér.

Néhány szót az időpontról és a helyszínről is szeretnék írni. Bármennyire is szeretném, sajnos nincs olyan jó időpont, ami mindenkinek jó lenne. A délelőtt a dolgozóknak felejtős. A koradélután a kicsiket altatóknak, a délután a korán fektetőknek és a sokáig dolgozóknak, az este a fektető, mesélő, vacsoráztató anyáknak nem jó. Úgy bérelni egy helyet, hogy bármikor mehessünk, sajnos nem lehet, így a hektikus időpontválasztás sem megoldható. Viszont bíztatásul mondom, hogy ha van egy konkrét téma, ami nagyon aktuális, határozottan érdekel, arra lehet előre készülni. Szeretném minden alkalommal legalább két héttel előre megadni a témát, hogy készülni lehessen rá, nagyit, szittert, szomszéd nénit, apát, papát, barátnőt beszervezni arra a délutánra. Azonban nem KELL otthon hagyni a gyerekeket. A helyszínen van lehetőség egyszerre akár 10 nyitott babakocsi tárolására is, lesz babasarok, kisasztal színezőkkel, kirakókkal, vagyis, aki aznap épp csak gyerekestől jönne, vagy eszében sincs gyerek nélkül, annak is igyekszünk minél jobb feltételeket biztosítani. Lesz pelenkázó, babaétel és tápszer melegítésre mikró, vagy cumisüveg-melegítő, néhány gyerek-lefoglaló játék, és senki se fog szúrós szemmel nézni a gügyögő, beszélgető gyerekekre, a diszkréten szoptató anyára. Csak a randalírozásra, vandálkodásra húzom össze a szemöldököm.

Mindez alkalmanként pénzbe kerül. A terem bérlése, a vendégek tiszteletdíjának költsége fog terhelni bennünket. Alkalmanként 1500 Ft-os költségre készüljetek. Cserébe meleg teával, meleg, tiszta, kulturált hellyel és jó beszélgetésekkel várunk benneteket.

Az első témánk: Vissza a munkába

Várok minden érdeklődőt február 6-án a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben, (szemben a volt általános iskolával). A beszélgetés 17 órakor kezdődik.

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?