11. hét

Nos, hol is kezdjem? Legjobb, ha őszintén bevallom, hogy totálisan elfelejtettem, hogy ezen a héten is van „beszámolóm”. Így lehet, hogy ez most rövidebb lesz, és fényképet sem tudok csatolni. Szépen kiszámoltam előre, hogy itt leszünk Magyarországon egy hétig, húsvét hétfőn megyünk vissza, és szépen meg tudom írni a heti történéseket. Csak azt felejtettem el, hogy ebbe így plusz egy hét is beletartozik. Na, sebaj! Szóval szombaton vonattal jöttünk haza, mert ki akartuk próbálni, hogy jobb-e, mint az autó. Nem jobb. Igaz, így egy nap alatt érünk haza, autóval meg kettő kell hozzá, mert a kislányunk annyit nem bír az autóban ülni, hogy egyhuzamban hazajöjjünk. De az az igazság, hogy az autó már eléggé elkényelmesített minket, így maradunk majd annál legközelebb.

Elmondtuk anyukámnak a nagy hírt, aki persze rögtön sírva fakadt örömében. Én sokkal jobban érzem magam, hogy teljesen száműztem a tejtermékeket az életemből. Így úgy érzem, hogy tevőlegesen is tettem valamit azért, hogy minél inkább elkerüljek egy újabb koraszülést, vagy legalábbis minél inkább kitoljam a határidejét. Sokszor vagyok éhes, és ilyenkor nem tudok csak úgy betömni valamit a fejembe, amit épp találok, mert rengeteg mindenben van tej. Ilyenkor vagy éhes maradok, vagy eszem valamit, amit nem annyira kívánok, de legalább az éhségemet csillapítja.

Kíváncsi vagyok, hogy vajon így mennyit hízok. Eddig is sok zöldséget ettem, de most még annál is többet, mert ha rendelünk valami kaját vagy étterembe megyünk, akkor legalább itt biztos vagyok, hogy nincs benne tejtermék. Amúgy is tök különcnek érzem magam, mert mindenhol azzal kezdem, hogy megkérdezem, melyik ételben nincs semmiféle tej és tejtermék? Múltkor voltam egy hummusz bárban, ott kérdezték, hogy nekem akkor ez durvább, mint a laktóz-érzékenység? Mondtam, hogy igen. Mindenesetre nagyon finomat adtak ezután is. A pocakom szerintem most kezdett el igazán nőni, legalábbis esténként már viszket. Jövő héten hosszabban jelentkezem.

Zizik

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?