Budapest belvárosa: turisták, családok, tömegek suliból, munkából jövet-menet. És egy elhagyatott babakocsi, amiből babasírás hallatszik. Odamész?


Sokat beszélünk arról, hogyan viszonyul a társadalom hozzánk, anyákhoz és hogyan kéne. Hogyan viszonyulnak a gyerekeinkhez és hogyan lenne jobb: mi az a segítség, amit elvárnánk és mi az, ami már terhes. Vitatkozunk arról, kell-e, jót tesz-e globálisan egy külön törvény a családon belüli erőszak tényállására, fel-felmerül, mit tehetünk, ha halljuk, látjuk, hogy a környezetünkben egy gyereket, egy nőt bántalmaznak. Ehhez képest…

Az UNICEF Magyar Bizottsága gerillaakciójában a Gyerekjogi Egyezményre szeretné felhívni a figyelmet és azt gondolom, megdöbbentő eredménnyel szembesült - két óra alatt körülbelül ezer emberből hat tett egy csekély lépést, hogy embernek érezzük még magunkat.

"Egy gyerek nem képes egyedül boldogulni a világban. Szinte minden lépéséhez felnőtt segítségét kell kérnie. Ha mi felnőttek azonban megtagadjuk a segítséget, hova fordulhatnak?"

nyina