December 3., szombat

Adventi kalendárium

'Advent wreath 2' photo (c) 2008, cybaea - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Szokott a közeletekben karácsonyi vásár lenni? Megnézted, milyen? Mi a véleményed róla? A karácsonyi vásár nemcsak bevásárlásra alkalmas, hanem családi programnak is jó lehet. Körülbelül akkortól, amikor a gyerekek megértik, hogy nem szabad eltűnni a tömegben, és felérik az árusok asztalait.

Aztán egyetemistaként beleszerettem a karácsonyi vásárokba, jártunk oda forralt borért, meleg harapnivalóért. Pedig a vidéki városban nem “népművészeti” volt, mint a Vörösmarty téren, lehetett ott kapni mindenfélét (egyik évben folyamatosan szóltak a hupikék törpikék slágerei). Legalább igazi volt.

Szokott a közeletekben karácsonyi vásár lenni? Mi a véleményed róla? Nálunk családi program. Imádják a gyerekek, várják. Hozzátartozik a karácsonyi időszakhoz. Ez egy fontos ajándék számukra: maga a program, hogy elmegyünk, nézelődünk.

Saját káromon tanultam meg, hogy előre tisztázzuk a szabályokat: egyetlen dolgot választhatnak, és mondhatok nemet, ha túl drágának találom. Volt már arra is példa, hogy ott ettünk, de azt is megbeszéltük előre.

AMK