Rozália lombik spermadonor

Nincs több herebiopszia
 

Májusban Lukács felvette a kapcsolatot a korábbi herebiopsziát végző orvossal, alaposan átrágták a témát. Ennek eredményeként arra jutottunk, hogy nem vágunk bele még egyszer a sebészkedésbe. A legnyomósabb érv volt, hogy az orvos szerint ezzel az eljárással 20 százalékkal növelhető a sejtek kinyerésének esélye. Gondolatban beszoroztuk az eredeti nulla esélyt 20 százalékkal, és még mindig nullán voltunk, így nem vállaltuk. Túl nagynak éreztük a befektetést a nyereség alacsony valószínűségéhez képest. Ezen a ponton kezdett minket foglalkoztatni a spermadonor kérdése.  Persze utánaolvastunk a neten, olvastuk a dán spermákkal kapcsolatos szomorú híreket, a hazai spermák elégtelen mennyiségét és az ombudsman második ajánlását is (elszomorodtuk).

Örökbefogadás?
 

Ismét ironikusan rendeződtek az időpontok, ugyanerre a napra kaptunk időpontot a TEGYESZ-hez iratismertetésre. Itt összegzésre került az eddig felhalmozott iratanyag, ami alapján a TEGYESZ javaslatot tesz a gyámhivatal felé arra vonatkozóan, hogy alkalmasak vagyunk 0-4 éves korú, korrigálható egészségi problémával rendelkező gyermek (vagy ikrek) örökbefogadására. Ezt a javaslatot a TEGYESZ továbbítja a gyámhivatalhoz, aki majd határozatot hoz. Itt jegyezném meg, hogy korábban nem gondoltuk volna, hogy az örökbefogadás ilyen hosszadalmas folyamat. A gyámhivatali határozatig eljutni nem sok idő, de az azt követő várakozás tetemesebb.

Persze ez arányban áll azzal, hogy ki milyen életkori, egészségi állapottal kapcsolatos, stb. megkötést tesz. Aki bevállalósabb, annál nyilván hamarabb csörög a telefon. Mi a megkötéseknél rugalmasak voltunk, de nem a végtelenségig. Sokszor csengett a fülünkbe az ügyintéző mondata, miszerint az örökbefogadás már maga egy kompromisszum, nem várható el a leendő örökbefogadóktól, hogy továbbiakat kössenek. Mi a megjelölt feltételek mellett kb. 4-6 éves várakozás időre számíthatunk. Ez az idő persze csak nagyon durván becsülhető, hiszen nem tudható előre, hogy egy adott évben hány gyermek válik örökbeadhatóvá.

A gyámhivatalban is meg kellett jelennünk iratismertetésre. Egy kedves hölgy elmondta azt, amit már kívülről tudtunk: 0-4, korrigálható, stb.

Rozália lombik spermadonor ELŐZMÉNYEK: Lombik vagy örökbefogadás

Maradt a gyermektelenség, a lombik és az örökbefogadás. Vagyis, ha szeretnénk gyereket, akkor az utóbbi kettő. Nekiálltunk tehát információkat gyűjteni mindkét vonalon.

Tovább>>>

Lombik spermadonorral a megoldás?
 

Ezt követően júniusban ismét megjelentük a meddőségi központban, ismertettük az orvosunkkal a biopszia elmaradását, és tájékoztatást kértünk az általunk magunk között D megoldásnak nevezett donorspermás lombikról (különös tekintettel arra, amilyen horrort a neten olvastunk). B. doktor a szokásos higgadt modorában elmondta, hogy no para, van sperma DE csak fizetősen (elszomorodtunk). Aztán mondott egy összeget, ami kb. egy külföldi nyaralás ára két főre (fellélegeztünk).

Ismét beszéltünk az én vizsgálataimról, majd elmondta a lombik menetét, hogy itt ennyi nap, ott annyi hét és két hét után terhesultrahang. Itt egy kicsit megcsúsztam, majdnem elsírtam magam, mikor a terhesultrahang kifejezést használta velem kapcsolatban. Ahogy beszélt, olyan egyszerűnek és gördülékenynek tűnt az egész. Valahogy a feszültség jött ki belőlem, vagy oldódott kissé az az érzés, hogy persze mindent tegyünk meg, de korábban nem igazán tudtam hinni abban, hogy ettől a végén gyerekünk lesz. Nem akartam bőgni a rendelőben, arra gondoltam, hogy még nem is vagyok terhes, aztán máris hisztérika lettem.

Fennállt tehát még mindig a két lehetőség, kicsit módosult alakban: D megoldás vagy örökbefogadás. Mindkettő ellen és mellett is tudnék érvelni.  A D megoldás esetén legalább az egyikünk génállományát továbbviszi az utód, így legalább egyik oldalról tudjuk, hogy genetikailag nagyjából mire lehet számítani. Az örökbefogadás esetén a helyzet kiegyenlítettebb, mindegyikünknek ugyanannyira gyermeke biológiailag (tehát semennyire). Az érzelmi tényezőkre inkább nem is térek ki, az külön köteteket érdemelne.  

Időközben megkaptuk a donor adatlapot a meddőségi központból, meglepő részletességgel tartalmaz mindenféle külső fizikai jellemzőt. A nyilvánvaló haj- és szemszín mellett a hajforma, arcforma, harmadlagos szőrzet, szájszélesség és állcsúcs forma is szerepel benne. Tanultam belőle új szót is, megtudtam, hogy a nagyon téglalap formájú arc megnevezése a téglány, a száj és az orr közötti kis árkot pedig philtrumnak hívják.

Elkezdem hát a vizsgálatokat, így legalább megtudjuk, hogy nálam milyen csontváz van a szekrényben.

folyt. köv.

Rozália

Rozália lombik spermadonor EZ IS ÉRDEKELHET: Idegen férfi spermájától estem teherbe

Kiderült, hogy a férjem steril, nem volt más megoldás, csak a donorspermával történő inszemináció. Egy biológussal konzultálva kiválasztottuk a „megfelelő” donort.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?