Kíváncsi lennék, hogy ha egy kérdőívet osztanék meg, hogy ki mennyire környezettudatosan él, ki mekkora lábnyomot hagy, vajon mi jönne ki eredménynek. Nagyon sokan, nagyon sokat tesznek azért, hogy minél jobban megóvják a környezetüket. De az is elmondható, hogy rengetegen leginkább csak vonogatják a vállukat és mutogatnak a naaaagy környezetszennyező vállalatokra. Majd, ha ők, akkor lesz valami. Az én szennyezésem elenyésző. Mások pedig azt mondják, hogy a kényelmem meglegyen, ami azt nem sérti, megteszem. De vajon hogyan és mire tanítjuk gyermekeinket? Lesz-e még élhető a bolygónk unokáink, dédunokáinknak? Vagy azt majd ők megoldják?

Az óvodai nevelésben és a kisiskolásoknál is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem. Ott az oviban, suliban. De mi újság otthon? Szelektív szemét? Van, aki kipróbálta, milyen szemét nélkül élni? Mosható pelus? Törlőkendő nélküli élet? Textilzsebkendők és társai? Női higiénia hogyan? És mi van az energiatakarékossággal? Ezerféle ága-boga van ennek a kérdésnek. A következő Bezzeganya klubon beszélgessünk elsősorban arról, hogy mi az, amit a gyermekeink és unokáink jövője érdekében most és azonnal változtathatunk. Vagy ha változtattunk, osszuk meg egymással a tapasztalatainkat!

Várok minden érdeklődőt November 12-én, 17-19 óra között Budapesten, a Práter12 közösségi térben (Budapest VIII. kerület, Práter utca 12). Ígérem, sem megszólni nem fogunk senkit, sem szörnyülködni nem fogunk semmin, sőt, semmire agitálni se senkit. Nem lesz termékbemutató, csak egy jókedvű beszélgetés egy meleg tea mellett.

További novemberi témáink:

November 19. Munka és család

November 26. A Bezzegnagyik mitől lesznek bezzegelésre méltók?

nagycsaládos

Műfenyőt veszel, mert véded a környezeted?

Fenyőből kizárólag az igazi, illatos lucfenyő jöhet szóba. És ha kifejezetten környezetet akarok védeni, akkor aztán pláne.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>