kórházteszt szülés

A kórház neve: Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Budapest

A szülés időpontja: 2018. június

A kórház állapota: a nagy magyar átlaghoz képest jobb

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: magában a kórházban tisztaság szempontjából elfogadható (de semmi nincs, se vécépapír, se szappan, se kéztörlő), a szülészeten jó

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.) Minden alternatív lehetőség adott. Én először labdán vajúdtam, majd a kádban (szülni is lehet kádban, de én nem éreztem, hogy ezt szeretném).

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Ügyeletben szültem. Előtte kétszer találkoztam orvossal a szülőszobán, egyszer ismeretlen eredetű vesefájdalommal mentünk be, egyszer pedig a lusta kisfiam halálra ijesztett, hogy egész nap nem mozgott. Először egy ajánlott doktornőt fogtam ki, aki úgy látszik, csak engem utált (első kérdés, mit keresek itt, miért nem a terhesgondozást végző orvos kórházába mentem?). Ráadásul a szülésnél is ő volt, de szerencsére lejárt a műszakja, így az adatfelvételen kívül nem találkoztunk. Az ctg-n az épp ügyeletes doki pont az ellenkezője volt, megnyugtatott, hogy jól tettük, hogy bejöttünk (persze az ctg-n már mozgott a fiam), elmondta, amit kell, és hogy bármikor menjünk vissza, ha újra ezt tapasztalom. Jobb félni, mint megijedni, ugye.

Két szülésznő is kísérte a vajúdásomat, mindketten nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Bármit kérdezhettem, válaszoltak, megnyugtattak, amikor kellett, és teljesen természetesnek vették, hogy ott volt a párom, és ő is mindent halljon és tudjon.

A csecsemősök nagy része botrány, ha nem fogadod fel. Összesen ketten vettek emberszámba, volt olyan, amelyik kizavart, hogy ő most ebédel, amikor kértem, hogy jöjjön valaki megnézni, hogy jól szopizik-e a kisfiam. Azt mondta, ebéd után jön. Azóta is várom. Érdekes módon este tízkor nagyon kedvesen magyarázta egy másik anyukának a pelusozás rejtelmeit.

Ha 2017-ben vagy 2018-ban hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Szülésvezetés: Nagyon természetesség-pártiak, összesen egy görcsoldót kaptam, és volt gátvédelem.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Természetesen szültem, de ha jól tudom, nem lehet bent.

Látogatási rend: Ha nem vagy VIP szobában, akkor nincs látogatás, az üvegajtón keresztül nézhetik a babát, de te kimehetsz hozzájuk. Én VIP szobában voltam, az apuka minden nap 15-20 között velünk volt.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenkát és popsitörlőt kell betenni a kis kocsiba, minden mást adnak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Csak egy napot voltam kórteremben, ott hat ágyra jutott egy zuhany.

Van-e VIP szoba? Igen, 7000/éj.

A koszt mennyisége, minősége: Ízetlen, bűzetlen és moslék. Reggeli általában két szelet szendvicskenyér plusz egy májkrém, vaj vagy meghatározhatatlan felvágott. Ebéd seízű leves és hasonló második. Vacsora kb. ugyanaz, mint a reggeli. Szülés után nagyon éhes voltam, megettem az ebédet, utána a párom hozta be a kaját.

Kommunikáció: Orvos egyedül a kitolási szakaszra jött be, addig csak a szülésznő volt bent. Mindent megkérdeztek, tájékoztattak, hogy épp mi történik.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem. A zárójelentéseket kaptam meg. Úgy jöttünk ki a babával, hogy senki ránk se nézett.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Körülbelül azt kaptam az ügyeletes szüléssel, amit a tapasztalatok alapján vártam. Háborítatlan, természetes szülésem volt, és utána több mint két órát hármasban tölthettünk zavartalanul. Azt sajnálom (mérges vagyok), hogy a csecsemősöktől eltűrtem, hogy így kezeljenek. Úgy jöttünk haza, hogy nem fürdettem egyszer se, és nem jól szopizott a kisfiam. Ez a „nem jó” start rányomta a bélyegét a következő időkre, rengeteg felesleges stresszt okozva.

Kérünk, hogy pontozd a kórházat az alábbiak szerint! Minden szemponthoz írj egy számot 1-10-ig (1: legrosszabb, 10: legjobb) a tapasztalataid alapján!

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 8 (az ágyak többé-kevésbé nyikorognak, ami eléggé megnehezíti az éjszakai pihenést)
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 8
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
  • kommunikáció, tájékoztatás: 5
  • tisztaság: 10
  • ellátás minősége: 2
  • személyes élmények: 7 (a másodikat is itt tervezem szülni, csak most már felkészültebben)

F.

kórházteszt szülésMások így írtak a Szent Imre Kórházról:

Jobb, ha nem látogatod meg az újszülöttet a Szent Imrében

Leüvöltötték az anyuka fejét a csecsemősök

Testileg-lelkileg megnyomorítottak a Szent Imre Kórházban

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>