Évről évre egyre többen vagytok, akik posztokat írtok különböző témákban, így téve hozzá a Bezzeganya tartalmához, és segítve több ezer olvasó mindennapjait (amit ezúton is köszönünk). Szeretnénk valamit mi is adni nektek, kedves olvasószerzők, ezért alkotói pályázatra hívunk titeket.

Fődíj: 90 ezer forint értékű Sziget Fesztivál belépő. A szakmai bizottság által kiválasztott alkotások szerzője 2 főre szóló, 2 egymás utáni napra érvényes fesztiváljegyet, és a Családi kemping igénybevételére jogosító jegyet kap. A nyertes vállalja, hogy részt vesz a Sziget Fesztiválon, és gyerek(ek)kel töltött két nap tapasztalatairól, élményeiről két posztban beszámol a Bezzeganya olvasóinak.

További 3 nyertes könyvjutalomban részesül a Kossuth Kiadó kínálatából. 

A bizottság tagjai: a Bezzeganya szerkesztősége és egy kiadói szakember.

Az alkotói pályázatot azért írjuk ki, mert fontosnak tartjuk, hogy egymás történeteinek megismerésével mi magunk is fejlődhessünk: normálisnak érezhessük magunkat akkor is, ha nem a hagyományos normák szerint élünk, és hogy örülni tudjunk a sikereinknek, még azoknak is, amelyek mások szemében parányinak tűnnek. A legjobb írásokat megjelentetjük.

Mi a teendőd? Írj az alábbi két témában egyenként minimum 1,5 oldalas posztot, és küldd el a bezzeganya@bezzeganya.hu címre. A beküldési határidő június 30. Az email tárgyában tüntesd fel „Sziget Fesztivál pályázat.”

1. Kilógok a sorból! Vannak a normálisok, akik heteroszexuális, kiegyensúlyozott, hosszú kapcsolatban élnek, két gyereket nevelnek kertes házukban, és sugárzik róluk a boldogság. A nagyvilág szerint legalábbis így kellene élnünk. Csakhogy vannak, akik kilógnak a sorból. Mondjuk túl fiatalon vállaltak gyereket, vagy negyven fölött érkezett el az ideje a szülésnek. Örökbe fogadtak, vagy úgy döntöttek, lemondanak a gyerekükről. Elváltak, vagy össze sem házasodtak. Azonos neművel élnek párkapcsolatban, vagy beteg gyereket nevelnek. Egy biztos: úgy érzik, szabálytalanok. Mi éppen az ilyen szabálytalanságra vagyunk kíváncsiak. Mi az az életedben, amiről úgy érzed, nem szokványos?  

2. Mi a siker számomra? Néha apró-cseprő dolgok jelentik a sikert. Míg az egyikünk heroikus harcot vív a szoptatással, a másikunk cégvezetőként zsonglőrködik az idejével. Siker lehet három gyerek felnevelése, de az is, ha sikerült szépen elválni. Nagy siker lehet egy új állás elnyerése, de egy idegbaj nélkül levezényelt játszótér-kör is. Mi az, amiről úgy érzed, számodra sikerélményt jelent?

Kíváncsian várjuk az írásokat!

Tünde, Vakmacska

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?