Zsé életmód sport

Először is szeretnék gratulálni mindenkinek, aki részt vesz az Offoldában szerveződő napi mozgásos mozgalomban! Szerintem ez nagy dolog és remélem, hogy egyre többen csatlakoznak majd. Ebből is lehetne amúgy egy jó poszt, én biztos, hogy szívesen olvasnék róla.

A magam részéről túl vagyok még három edzésen és azt kell mondanom, hogy TÖK JÓ! Igazság szerintem a hét végére kezdett elmúlni az összes izomlázam, addig valami egészen elképesztően mozogtam. Hétfőn például úgy mentem, mint aki jön… Biztos ismeritek a durva láb (elsősorban comb) izomlázat. Expedíciós jelleggel mentem csak fel itthon az emeletre, mert mint a Déli-sark kutatói, én sem lehettem benne biztos, hogy visszatérek.

A hét közepén megismerkedtem a karjaimban és a vállamban található izmokkal, gyakorlatilag minden mozdulatnál beköszöntek. Csütörtök felé észleltem, hogy az oldalamban és a hátam alsó részében is vannak izmok. Erről eddig nem is tudtam, de az is lehet, hogy most nőttek.

Sógorom szerint most már kb. minden izomcsoportot megmozgattunk és szerinte a kemény izomlázak elmúltak, innentől kezdve egy kéjutazás lesz az egész. Érdeklődve várom, bár tény, hogy pl. a szombati edzés után és vasárnap már nagyon kellemes érzés volt, hogy éreztem az izmaimat, de nem fájtak. A kezdetektől iszom a magnézium és a kalcium pezsgőtablettát, lehet, hogy ez is segít.

Szert tettem egy-két érdekes tapasztalatra, meg is osztom veletek:

Az izomlázra tényleg rá kell dolgozni. Amikor a keddi edzésen azt mondta a sógorom, hogy megdolgoztatjuk a combomat, hogy ne fájjon, azt hittem, elsírom magam. Aztán az edzés során szépen elmúlt a fájdalom és nem is jött vissza. Úgyhogy amikor ugyanezt mondta a vádlimra, elhittem neki.

Az edzés időtartama alatt nem érvényes az euklideszi matematika. Bizonyítható, hogy 12=120. És mindegy, hogy percről, vagy ismétlésszámról van szó.

Lehetnek bármilyen szép bőr-króm edzőgépek, a legtetűbb dolgok: egy farúd, amivel 200 törzsfordítást lehet csinálni (a szép derékért) és bele lehet kapaszkodni a guggolásoknál (a szép popsiért – mert megérdemlem), egy deszkákból ácsolt kis téglatest alakú doboz, amire tök jó fellépdelni, amíg a legnagyobb oldalán fekszik, de igazi szemétség, amikor a legnagyobb magasságára állítjuk. Szóval vannak ilyen eszközök és szerintem minddel még nem is találkoztam…

Az edzések során teljesen elveszítem az időérzékemet. Nálatok ez hogy van? Egyszerűen fogalmam sincs, hogy 30 vagy 50 perce edzünk. Viszont olyan szinten koncentrálok a gyakorlatokra, hogy az teljesen kilúgozza az agyamat, semmi másnak nem marad hely. Az egész edzés egy totális koncentrált pihenés a fejemnek…

Amióta ezt csinálom, újra tudok rendesen aludni. Előtte az volt, hogy hulla fáradtan beestem az ágyba, de nem tudtam elaludni, mert az agyam egyfolytában pörgött. Az elmúlt két hétben viszont nagyon jókat alszom és ez szerintem az edzés hatása.

Azt vettem észre, hogy – félelmeimmel ellentétben – nem eszem többet. Aggódtam, hogy a fizikai munka miatt majd zabirtyolás lesz, de nem. Edzés előtt egy órával szoktam enni, ami nagyon jó, mert ugye a cukromra vigyázni kell, és azt is megakadályozza, hogy edzés után farkaséhes legyek. Nem álltam rá azóta a mérlegre, de nem is érdekel a dolog. Majd egy-két hónap múlva megnézzük. A combomat, derekamat, popsimat lemértük centire, de sógorom eldugta az eredményt egy fiókba. Azt mondja, hogy amikor majd előszedi (gondolom szintén egy-két hónap múlva), és úja lemérjük ugyanezeket, nagyon meg fogok lepődni az eredményen. Hiszek neki, úgyhogy nem álltam neki itthon méricskélni.

Abszolút büszke vagyok magamra, főleg, hogy egy-egy izomlázas nap után alig akartam elmenni a következő edzésre. Viszont most már vannak eredményeim és nem akarom őket elpocsékolni, úgyhogy kitartok.

Lettek kedvenc gyakorlataim, ezeket nagyon szeretem, nagyon várom őket, bár nem minden edzésen kerülnek sorra. Hihetetlen élmény, hogy olyan gyakorlatot csinálok, amit szeretek, ráadásul sikerül egy picit átugranom közben az árnyékomat… Ez olyan sikerélmény, amit eddig nem tapasztaltam, legalábbis fizikai szinten nem. Kezdem kapisgálni, mit szerettek ti ezen a mozgás dolgon.

Zsé

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?