Tildy terhesnapló terhesség kismama cukorbetegség

25. hét

Kicseréltük a fiam matracát – igaz egyelőre ideiglenesen, most Mana matracán fekszik pár napot - sokkal nyugodtabban alszik. Egyelőre azonban ki van a gyártó cég fogyva a készletből, így nem tudtam az ő méretében megrendelni neki is. Anyósomék jó hatással vannak rá, nem mászik ki a kiságyból (hallgat rá), és bár az elalvás még mindig el van tolódva, de sokkal nyugodtabb. Bevált egy-két praktika, ha dörzsöli szeme alatt, vagy az orrát, és láthatóan kezd már pl. napközben túlpörögni, akkor irány az ágy. Csend, kis beszélgetés, ott marad és alszik. Napközben pedig rendszeressé tettük a futkározást, játszóterezést.

Közben Mana is aktívkodik, minden nap egyre jobban megmutatja magát. Növekszik, ezt érzem is, az utóbbi egy hónapban 3 kiló is felszaladt, miközben előtte kb. 1-2. Közben beértük egymást a férjemmel, csak ő fogyott, én meg „híztam”. Azon gondolkodom, a fiamnál mikor kezdtek el feljönni rám a kilók, de ha ez így halad, akkor gondban leszek.

Fiamnál 8 kiló jött fel rám szülésig. Most tartok ötnél, de az elmúlt hetek óvatosságra intenek. Főképp, hogy a Mody diabétesz, ha tényleg örökölte a gyerek, még +800g születési súlyt okozhat. Azon a +800-n felül, ami amiatt várható, mert diabos vagyok.

Az szinte 100 százalék, hogy 38. héten túlra nem fognak engedni, vagy legalábbis nagyon könyörögni kell. Az összes orvos azt javasolja, ne legyen teljes a terminus. Most kezdem felfogni, ettől már csak alig 13 hétre vagyok! Fura módon míg a fiamnál kézzel-lábbal tiltakoztam ez ellen, most kisebb a belső ellenállásom. Féltem magunkat. Persze jó lenne, ha magától indulna a szülés majd és minden egyes nap számít, de egy dolog a lényeg: egészséges legyen.

Még nem készültünk előre nagyon, oké a kiságy megvéve, matrac megvéve, ágyneműje van, de még korainak érzem a készülődést akár mosás, vasalás, pakolás szintjén. Terv persze van, ideiglenesen mindannyian a hálószobánkban alszunk majd. Így a két kiságy is ott lesz, aztán ha nagyon nem működik, akkor majd változtatunk. De ez még a jövő zenéje.

Sajnos időközben a cukrom is elkezdett fentebb mászni, de ez várható volt, előzőleg a 8-8-8-as adagból a végén már 20-22-es inzulinadagok lettek. Mivel a következő időpont még 4 hét, ezért be fogok telefonálni nekik, hogy tudjanak róla. Szerencsére szabad kezet kaptam, mert látják, mennyire jól kontrollálom a dolgokat, 2-4 egységes emelést orvosi előírás nélkül is tehetek. 

Az ünnepek gyorsan elteltek, és mire olvassátok az írásomat, már a fiam sem lesz itthon velünk. Anyósomék hazaviszik hozzájuk, négy nappal később pedig én is érkezem. Szóval pár napot külön töltünk, szerencsére nem első alkalom már, így remélhetőleg rendben mennek majd a dolgok. Férjem kikíséri mindannyiukat a reptérre, de ez az első alkalom, hogy nélkülünk utazik. Bízom a legjobbakban, remélem, rendben lesz minden. Még alá kell írnia papírokat hozzá, anyakönyvi kivonat, engedélyezés, hogy mehet velük.

Mivel az endós doki itt a kórházban kvázi „kitett”, amit nem is bánok, amúgy sem volt szimpatikus, megyek majd jó egy hét múlva Magyarországon is a szokásos helyemre. Kvázi ez az egyetlen betervezett orvoslátogatás, tanultam a decemberi esetből, csak én utazom és csak erre az egy alkalomra. Visszafelé egy héttel később anyuval és úugommal hozzuk vissza a fiunat. Ők majd pár napot lesznek itt nálunk.

Jó volt ez a másfél hét itthon bár az évi szabadságomból is veszek ki hamarosan, végül igazán úgy alakult, ahogyan szerettük volna.

Tildy

Tildy terhesnapló terhesség kismama cukorbetegségBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?